Spellen en Puzzels

Dobbelland van White Goblin Games

Dobbelland van White Goblin Games 24 juni 201817 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Dobbelland

We sluiten deze winweek af met een gave winactie waar je een heel leuk spel kunt winnen: Dobbelland. Dat is een spel van de Nederlandse spellenuitgeverij White Goblin Games, dat onder meer Go Nuts for Donuts en Qwixx uitbracht.

Dobbelland

Dobbelland is een vrij eenvoudig en snel dobbelspel. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Je kunt het met 2 tot 4 spelers spelen. Een potje duurt ongeveer 20 minuten. Bij het spel hoef je niet te rekenen en ook geen punten te tellen. Het doel is om als eerste negen schatvelden te bereiken of alle vakjes van een bepaalde kleur aan te kruisen.

Dobbelland

Iedere speler heeft zijn eigen bordje waar hij of zij mee speelt. Je krijgt ook 4 stiften bij het spel. De bordjes zijn met een keukenpapiertje schoon te maken zodat je ze steeds opnieuw kunt gebruiken. Bij dit spel hoef je niet steeds op je beurt te wachten en daardoor gaat het vrij snel. Ook tijdens de beurt van een ander mag je zelf meespelen en vakjes afvinken. Degene die aan de beurt is – en dus dobbelt – heeft uiteraard in zijn of haar eigen beurt wel de meeste invloed.

Het is niet zomaar lukraak wat vakjes aanvinken. Je moet opletten dat je alleen vakjes aan mag vinken die naast elkaar liggen. Ook moet je eerst een vak van een bepaalde kleur volmaken voor je naar een volgend vak van die kleur gaat. Dus stel je hebt nog 1 rood vakje over in een stuk, dan moet je eerst wachten tot iemand 1 rode dobbelsteen heeft gegooid om jouw vak te voltooien. Je moet precies uitkomen, dus als jijzelf of iemand anders bijvoorbeeld 3 rode dobbelstenen heeft, heb je er niets aan. De sterretjes op de kaart zijn de schatvelden. Deze zijn dus erg belangrijk want als je er 9 hebt, dan heb je de winst te pakken.

Ons oordeel

DobbellandIk speelde het spel met 3 andere vriendinnen. Omdat het geen ingewikkelde spelregels zijn, konden we snel aan de slag. Al snel hadden we door dat er nog best wat tactiek bij het spel komt kijken, omdat je dus goed moet opletten welke kleur je nodig hebt. Als je het helemaal goed wilt spelen, moet je ook opletten wat je tegenstanders doen, zodat je hen een beetje kunt dwarsbomen. Het spel is lekker vlot. Het is leuk dat je ook actief bent tijdens de beurt van de anderen. Hierdoor blijf je steeds alert en verslapt je aandacht niet. We hadden er alle vier plezier in en vonden het een erg leuk spel!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

17 comments

  1. Leuk hebben wij niet kleindochters zijn hier elke week 2 dagen en nachten. Spellerjes doen erg leuk met elkaar

  2. Nieuwe spelletjes zijn altijd welkom. Deze zou ik meenemen naar school, leuk voor de kinderen in mijn klas tijdens de vrije keusmomenten.

  3. Lijkt me super leuk. We houden van spelletjes spelen. Beter dan al die schermen voor al die neuzen.

  4. Ik maak graag kans op het Dobbelspel! Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie, op je bericht gereageerd, geliked en gedeeld), Twitter (@Glambertgirl77) en Instagram (Truusje26).

  5. Ik heb alles gevolgd en vind alles leuk???? Het lijkt mij super om dobbelland te mogen winnen. Zou het spel graag meenemen op vakantie naar Griekenland. Zou echt super fijn!

  6. Onze kinderen (en wij ook) spelen ontzettend graag bordspellen. Het zijn momenten van lachen, denken en samen zijn. Dit spel kan ook mooi mee op vakantie en zorgen voor super veel gezellige momenten. Dus ja ik waag een gokje en kijk of ik deze kan winnen. Alles is beter dan spelen op beeldschermen in ieder geval en mochten we hem niet winnen komt dit spel op de verlanglijst van mijn dochter Annelieke voor haar verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.