Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

We Will Wok You – Wokken met Freddie Broccoli

We Will Wok You – Wokken met Freddie Broccoli 28 januari 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

We will wok you

Gezellig wokken met Tina Tuna of Freddie Broccoli? Say what? Ja het klinkt een beetje gek, maar het kan allemaal in het heerlijke spel We Will Wok You van White Goblin Games. Wij speelden het en vandaag lees je of dit spel een aanrader is of niet.

We Will Wok You

In We Will Wok You draait het allemaal om wokken. Het is de bedoeling dat je munten verzamelt waarmee je ingrediënten kunt kopen. De ingrediëntkaarten hebben symbolen waarmee je wokkaarten kunt aanschaffen. Het is de bedoeling dat je wokkaarten krijgt die goed passen bij de ingrediënten die je hebt of andersom. Aan het einde van het spel leg je namelijk al jouw ingrediënten in één van jouw wokken. Daarmee verdien je punten. Heb jij de meeste punten? Dan win je het spel.

We will wok you

Hoe verloopt het spel?

Je kunt We Will Wok You met 2 tot 4 mensen spelen. Een potje duurt ongeveer een half uur. In het begin leg je de startopstelling klaar zoals hierboven op de foto. Daarna ga je aan de slag. Elke beurt moet je een keuze maken uit drie opties. Of je pakt een muntkaart. Of je koopt ingrediënten, of je koopt een wok.

We will wok you

Zoals je op de foto’s ligt liggen er rijtjes van ingrediënten naast het muntgeld. De bovenste rijen bestaan uit 3 ingrediënten en de onderste uit 2. Het aantal muntkaarten dat daarnaast ligt is de prijs van die rij. Nu is het zo dat als jij besluit muntgeld te pakken, de rij met ingrediënten dus goedkoper wordt. Zo geef je een tegenstander dus de kans om goedkoop aan mooie ingrediënten te komen. Koop je echter een rijtje ingrediënten, dan leg je de prijs die jij moet betalen bij het aantal muntkaarten dat er al ligt. Dus stel de rij kost 3, dan leg jij er 3 bij en kost de rij nu 6. En zo wordt dus weer duurder.

We will wok you

Wokken kopen

Op de ingrediëntkaarten staan zoals je ziet in de hoek tekens. Heb je vier dezelfde tekens (dus bijvoorbeeld vier gelukskoekjes)? Dan mag je een wok kopen. Er liggen flink wat wokken op tafel waar je uit kunt kiezen. Sommige wokken zijn van zichzelf al punten waard. Sommige wokken moet je vullen met bepaalde ingrediënten om zo aan punten te komen. Er zijn ook blauwe wokpannen. Daarmee kun je extra punten verdienen als je al een normale wok hebt. En zo speel je verder tot een rij ingrediënten op is.

We will wok you

Wat vinden wij van We Will Wok You?

We Will Wok You heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb het namelijk ooit gekregen van een goede vriend van me, die helaas veel te jong is overleden. Toen we ooit samen door Breda langs een ontzettend schattige spelletjeswinkel liepen, gaf hij me dit spel. Vooral omdat ik fan ben van Mariah Carey en zij in dit spel voorbij komt als Mariah Carrot 😉 Naast het sentimentele aspect is We Will Wok You gewoon een ontzettend leuk spel zoals we van White Goblin Games gewend zijn. De kaarten zijn mooi en grappig vormgegeven en erg stevig.

We will wok you

Het spel verandert continu en je moet continu scherp zijn. De prijzen van de ingrediënten veranderen steeds en je moet goed in de gaten houden welke ingrediënten en welke wokpannen jij wilt. Dit houdt het spel levendig en erg leuk. Superleuk spel en echt een aanrader!!

We will wok you

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.