Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

TSNUKBOX; voor kleine kunstenaars in de dop

TSNUKBOX; voor kleine kunstenaars in de dop 28 mei 2020Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

TSNUKBOX

Wil je graag creatief zijn, maar je weet niet waar je de ideeën vandaan moet halen? Of heb je wel een idee, maar juist net niet de spullen in huis die je nodig hebt? Dan is de TSNUKBOX een uitkomst. Je kunt een maandelijks abonnement afsluiten. Dan krijg je per maand drie opdrachten thuisgestuurd en – als je dat wil – kan je ook alle benodigde spullen erbij bestellen.

Kunst en creatief bezig zijn, vind ik altijd erg leuk. Ook al is mijn level qua creativiteit blijven steken op het niveau ‘harkhanden-op-poppetjes’. Leuk juist dat wij dit uit mogen proberen. Volgens de website zitten er in één box voldoende opdrachten om een maand zoet mee te zijn. Vandaar dat ik er een aantal blogs over zal schrijven.

Kunststromingen

Het thema van de TSNUKBOX van deze maand is KUBISME. Jullie kennen waarschijnlijk de stroming allemaal wel van kunstenaar Pablo Picasso. Hij schilderde onder andere het wereldberoemde schilderij Guernica. In de bijgeleverde box zitten drie opdrachtenboekjes, voor de leeftijd 4 t/m 6, 7 t/m 9 en 10 t/m 12 en een heleboel knutselspullen waaronder tekenpapier, aquarelpotloden, houtskool, een stempelset met verf, kneedgum en nog veel meer. Vayèn (6), mocht de eerste opdracht uitkiezen en zij koos voor Drieluik ‘De Boom’. We gaan aan de slag.

De opdracht

Online gingen we op zoek naar een plaatje van een boom die Vayèn mooi vond. Daarna maakten we op drie tekenvellen met behulp van de bijgeleverde liniaal drie rechthoeken. Hierbinnen ging ze aan de slag met het zo precies mogelijk natekenen in dunne lijntjes van de boom.

Op pagina twee namen we boom 1 als uitgangspunt en in het paars tekende Vayèn de belangrijkste delen van de boom. Voor haar waren dat vooral de wortels en takken.

Daarna gingen we op tekenpapier 3 de belangrijkste delen van de boom met tape opbouwen (tape was niet bijgeleverd). Toen we dat eenmaal gedaan hadden, kleurden we de achtergrond in met verschillende kleuren en daarna haalden we de tape weer weg, met dit resultaat als gevolg.

In gebruiksaanwijzing voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar staat ook de opdracht Drieluik ‘De Boom’. Alleen dan wordt er eerst geschetst, waarna die wordt nagemaakt op tekenpapier. De uitleg is uitgebreider waarbij het kind ook het verschil leert tussen realistisch, stilistisch en abstract tekenen.

In de gebruiksaanwijzing voor kinderen van 10 tot en met 12, is een extra ‘challenge’ bijgevoegd. Bij de opdracht Drieluik ‘De Boom’; wordt er uitleg gegeven over experimenteren met kleur.

Wat vonden we ervan?

Ik ken de aandachtspanne van mijn dochter en die is niet lang. Maar ze heeft verbazingwekkend veel aandacht besteed aan haar tekeningen. Ze kon ook zelf de opdrachten lezen en had niet heel veel hulp van mij nodig.

TSNUKBOX lijkt een beetje rare naam; maar TSNUK is KUNST omgekeerd. Zodra je dat weet, is het makkelijk te onthouden. De bedenkers geloven erin dat door al jong in aanraking te komen met kunst je creatieve brein zich sneller ontwikkelt. Ik vind dat een interessante gedachte. Dat zal de tijd moeten uitwijzen.

Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Als je alleen de opdrachten wil ben je voor 1 kind per maand iets minder dan een tientje kwijt. Je kunt ook de spullen erbij bestellen. Wat handig is, is dat de site aangeeft wat je nodig hebt, maar dat je zelf kan kijken wat je al in huis hebt en wat je via de site wil bij bestellen. Het is dus allemaal superflexibel.

Je kunt nog tot en met 31 mei de eerste oplage TSNUKBOXEN bestellen en er geldt een introductiekorting van 33 procent.

Wij gaan komende woensdag aan de slag met een kubistisch portret. Daarbij gebruiken we ook de TSNUKBOX zelf. Zo zijn we ook meteen lekker duurzaam bezig; wordt vervolgd dus.

Lees hier alles over het kubistisch portret: TSNUKBOX; we maken een kubistisch portret

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.