Boeken, School en Vrije tijd Knutselen en Educatief Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Interactief leren met tiptoi van Ravensburger

Interactief leren met tiptoi van Ravensburger 5 juni 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Tiptoi Startersset - Spelletjes voor kleuters

Spelen en leren; het is een gouden combinatie. Met tiptoi van Ravensburger is dit op een interactieve manier mogelijk. Het speelgoed is geschikt voor kinderen van 3 tot 10 jaar. En speciaal voor de jongsten zijn er twee nieuwe producten op de markt!

Tiptoi van Ravensburger

Bij tiptoi kunnen kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Het zijn boekjes, spellen, puzzels en speelfiguren waarmee ze aan de slag kunnen met een interactieve stift en op de plaatjes en/of teksten kunnen drukken. Er gebeurt altijd iets als een kindje op een bepaald punt drukt. De stift vertelt een verhaal, legt iets uit, daagt kinderen uit tot het spelen van een spel of laat muziek of geluiden horen. Ieder jaar wordt het assortiment uitgebreid.

Starter Set ‘Mijn geluiden prentenboek’

Met de Starter Set ‘Mijn geluiden prentenboek’ kunnen kinderen direct aan de slag. Bij het boek zit ook een stift waarop alle bijpassende audiobestanden staan. In het prentenboek staan vele verhalen, liedjes, spelletjes en geluiden waarbij kinderen vanaf 3 jaar op speelse wijze het huis van de familie Hofman tot leven laten komen. In de keuken, tuin, de kinderkamer en de badkamer is er veel te ontdekken. Waar wordt er bijvoorbeeld gekookt? En kun jij de blauwe pluche olifant vinden? Door eenvoudig te begrijpen zinnen, leren kinderen in een nieuwe woorden uit hun leefomgeving. Het tiptoi ‘Mijn geluiden prentenboek’ is overigens ook los verkrijgbaar, dus zonder stift. Het kost 39.99 voor de hele set. Zonder stift is het 19.99.

tiptoi

Dieren ontdekken, rangschikken en tellen

Een andere optie voor de 3-jarigen is ‘Al mijn dieren’. Dit draait dus helemaal om dieren. Hoe heet het jong van een schaap? Wat eten konijnen graag? En waar woont de vos? Het is de bedoeling dat kinderen tussen de puzzelstukken zoeken en kijken wat goed is. Liedjes en dierengeluiden laten de dierenwereld tot leven komen. Bij het puzzelen en rangschikken van de dieren wordt de concentratie geoefend. Wie weet welk dier de appel lust? En hoeveel jongen heeft de egel? Samen met deze set leren kinderen tot 10 tellen en wordt de dierenkennis getest. Bij ‘Al mijn dieren’ is in tegenstelling tot een Starter Set geen stift bijgevoegd. Als je al een stift hebt, kun je gratis het programma van het juiste product downloaden via de website van tiptoi.  Voordeel is dat op de stift meer programma’s gelijktijdig opgeslagen kunnen worden. Deze set kost 21.99.

 

 

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.