Boeken, School en Vrije tijd DIY

Kneed en klieder: 30 simpele kliederrecepten

Kneed en klieder: 30 simpele kliederrecepten 3 juni 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Kneed en Klieder

Kneden en kliederen, welk kind vindt dat nou niet leuk?! Zelf slijm maken is nog steeds razend populair. Maar dat is lang niet alles dat je gewoon thuis kunt maken! Op 22 juni verschijnt er een boek met allemaal heerlijke kliederrecepten: Kneed en Klieder. Vandaag vertellen we je alvast het één en ander hierover!

Kneed en Klieder

Uitgeverij Unieboek – Het Spectrum geeft dit lekkere kliederboek uit. Zelf speelklei, slijm of magisch zand maken kan snel en hoeft niet veel geld te kosten. De meeste benodigdheden heb je waarschijnlijk gewoon in huis staan. En daar kun je een hoop plezier van hebben! Want zeg nou zelf: wat is er nou leuker dan kneden, rollen, kliederen en lekker vies worden! Groot voordeel van alles zelf maken, is dat je ook precies weet wat erin zit.

Kneed en KliederVeel recepten kosten niet veel tijd en draai je in slechts enkele minuten in elkaar. In het boek staan 30 recepten voor baby’s vanaf 9 maanden, kleuters en zelfs tieners. Ook geeft de schrijfster tips en trucs om het spelen nog leuker te maken en tegelijkertijd de rommel te beperken. Het spelen met vormloze materialen is goed voor de motoriek van kinderen en stimuleert de zintuigen en fantasie van kinderen.

Babbe van Ginkel

Het boek is van de hand van Babbe van Ginkel. Zij was vroeger basisschoolleerkracht en heeft zelf twee kindjes. Samen met haar oudste zoon begon ze te experimenteren met slijm maken van maïzena en water. Sindsdien vroeg haar zoon dagelijks om zelfgemaakt speelmateriaal en was zij zelf ook helemaal om. Nu is ze eigenaar van kinderlabel boef + mop en deelt op haar blog leuke en eenvoudige DIY-kinderactiviteiten. Ook geeft ze regelmatig workshops. Op haar site kun je bijvoorbeeld leuke DIY’s vinden met LEGO en allerlei tutorials over hoe je gave dingen met Play-Doh maakt.

Het boek kost 12,50 en heeft 88 pagina’s.

 

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.