Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Tchia | Ga op tropisch avontuur

Tchia | Ga op tropisch avontuur 24 oktober 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Tchia

Ga met de game Tchia mee op tropisch avontuur in een prachtige open wereld. Deze videogame is onlangs verschenen voor de PlayStation 4 en PlayStation 5. Wij mochten de game reviewen en vandaag lees je de review!

Tchia

In Tchia volg je het gelijknamige meisje. Ze woont op een eiland dat is ge├»nspireerd op Nieuw-Caledoni├ź. Dat is een klein eiland in de Stille Oceaan en het geboorteland van de medeoprichters van de makers van de game. De game haalt inspiratie uit de landschappen. culturen, muziek, talen en tradities van het eiland. In het begin van de het spel wordt Tchia haar vader ontvoerd. Ze probeert hem te redden van slechterik Meavora. En dat is geen saai avontuur dat je meemaakt. Tchia heeft namelijk allerlei talenten en gaves.

Gaves

Tchia kan de meest toffe dingen. Zo kan ze zielspringen. Daardoor kan ze in de huid van een dier of ding kruipen. Ze kan zweven door de lucht en varen op haar eigen boot. Ook kan ze de tijden van de dag veranderen door op haar ukelele te spelen. Of schreeuw op een berg heel hard en ontdek daardoor nieuwe dingen in de omgeving. Naarmate het verhaal en dus het spel vordert, kun je meer speciale vaardigheden unlocken.

Mijn oordeel over de game

Tchia is een betoverende game. Het ziet er fantastisch uit. Daardoor was ik gelijk al onder de indruk. Het spel begint simpel en hoe verder je komt, hoe uitgebreider het wordt. Je leert steeds meer talenten en ontdekt steeds nieuwe werelden. Dit doe je onder meer door je te verplaatsen met je boot. Zo ga je bijvoorbeeld naar verschillende eilanden om spullen te verzamelen. En zo kom je weer verder in het verhaal. Omdat het steeds verder uitbreidt, is de game erg verslavend en wilde ik steeds verder spelen. Tchia is een ontspannende game die echt de moeite waard is. Een absolute aanrader!!

Meer ontspannen games? Lees hier de review van Story of Seasons: A Wonderful Life.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.