Reviews Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Superschattige monsterpuzzels van Zozoville

Superschattige monsterpuzzels van Zozoville 7 oktober 202011 Comments

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Zozoville

Superschattig en monsters zijn geen woorden die je in dezelfde zin verwacht. Maar iets anders kan ik eigenlijk niet verzinnen voor de prachtige puzzels van Zozoville. De puzzels zijn gemaakt door twee Duitse kunstenaars en sinds september ook in Nederland verkrijgbaar. Wij mochten twee van de puzzels testen en….. ook twee weggeven. Zie hieronder hoe jij kans kan maken!

Ben je één en al haar en ongeneeslijk knuffelbaar? Grijns je als je lacht, heb jij een toverspreuk bedacht? Wil het monstertje in jou, weten dat ik van ‘m hou! Lijkt je oom of je hond op een pukkelige kont? We durven te wedden, we kunnen je redden, verander geen zier, voor jou zijn wij hier. Open de doos, speel en gil. Wees welkom, in de wereld van Zozoville!

De bovenstaande tekst las ik achterop de puzzel en vond het zo mooi. Het is de boodschap die Duitse kunstenaars Johan Potma en Mateo Dineen uit willen dragen met hun werk. Niemand is perfect, in een ieder van ons schuilt wel een monstertje. En de geestelijk vaders van de monsters willen aan iedereen laten zien dat die monstertjes om te knuffelen zijn. De puzzels die wij mochten testen hebben de namen ‘Morning Commute’ en ‘Bedtime Stories’. Herkenbare situaties uit het dagelijks leven met niet zo herkenbare figuren.

De ene puzzel heeft 100 stukjes, de andere 200. Dat is een stuk groter dan de kinderen gewend zijn. We hebben veelal puzzels met Disneyfiguren in huis en die varieren van 12 tot 30 stukjes. Vayèn kijkt daar niet meer naar om, dus zo’n puzzel met 100 of 200 stukjes is weer een nieuwe uitdaging. Wat leuk is, is dat in de koker ook een poster zit van de puzzel op ware grote. Dus als het puzzelen nog lastig is, kan je die als ondergrond gebruiken en kijken waar het stukje hoort. Zo is het ook voor jongere kinderen mogelijk om de puzzel te maken.

De puzzel lijkt wel op een kunstwerk. Elke keer als je de puzzel maakt, zie je weer iets nieuws. Er zitten ook echt veel details in. Daarnaast zijn de stukjes stevig en van mooie kwaliteit. Soms heb je wel eens dat de bovenkant loslaat van de onderkant. Origineel, mooie kwaliteit en voor een mooie prijs.

Zozoville heeft niet alleen puzzels uitgebracht. Er zijn ook 28 kartonnen dominostenen met daarop aandoenlijke monstertjes. Op de stenen staan geen getallen maar je moet de ogen van de monsters tellen om te zien welk getal ze hebben. Daarnaast is er een memoryspel met 24 paren van lieve monsters. Superleuk origineel speelgoed.

 Zozoville

Meer puzzels? Check hier ons overzicht van de leukste puzzels voor peuters

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

11 comments

  1. Ze hebben hier het puzzelen herontdekt. Dan komt een leuke nieuwe puzzel wel van pas. Ik ben actief op FB, volg op Bloglovin en ontvang de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.