Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Lucinda Riley brengt kinderboek uit: Bram en het droomengeltje

Lucinda Riley brengt kinderboek uit: Bram en het droomengeltje 6 oktober 2020Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Bram en het droomengeltje

Het is nog maar de vraag wie het in ons huis het het allerleukste vond om dit kinderboek te lezen; Bram en het droomengeltje. Want dit is het het nieuwe boek van Lucinda Riley. Zij heeft samen met haar zoon Harry Whittaker een kinderboek geschreven. Voor wie schrijfster Lucinda Riley niet kent (dan heb je overigens wel onder een steen gelegen); zij is de auteur van De Zeven Zussen. Een boekenserie over zeven zussen die hun vader hebben verloren. Ik heb al die boeken verslonden en samen met mij nog miljoenen mensen. De boeken zijn mega bestsellers. Dus hoe leuk is het dat zij nu ook is gestart met een serie kinderboeken, waarvan ‘Bram en en droomengeltje’ de eerste is.

Ik lees vooraf eigenlijk nooit de kinderboeken eerst zelf voor ik ze voorlees aan de kinderen. En soms denk ik wel eens dat dat misschien handig is. Af en toe zie ik namelijk – als ik een bladzijde omsla – opeens een eng spook of lees ik een verhaal dat ik eigenlijk nog helemaal niet geschikt vind voor de leeftijd. Of staat er opeens een plaatje in van een eng monster. En dan denk ik vervolgens; ooooh waar gaat dit verhaal nu heen? En dat had ik ook met dit boek.

“Als je ooit bang bent dat er iets naars gaat gebeuren, als je buik en benen aanvoelen alsof ze van drilpudding zijn, vraag dan een beschermengel om hulp. Dat is heel makkelijk, want engelen doen niets liever dan mensen helpen”

Bram en het droomengeltje gaat over Bram; een jongetje dat net is verhuisd van de stad naar het platteland. Hij woont in een oude varkensstal dat is verbouwd tot woonhuis. Ook maken we kennis met beschermengel Lot die boven in de hemel woont. Bram wordt in de eerste nacht in zijn nieuwe huis opgeschrikt door een eng geluid. Als hij op onderzoek uitgaat ziet hij voor het raam twee enge ogen. Hij duikt zijn bed weer in en haalt allerlei angstige gedachten in zijn hoofd. Met wat voor monster heeft hij te maken? Uiteindelijk roept hij zijn papa en mama om hulp. Van hen krijgt hij te horen dat monsters helemaal niet bestaan. Toch droomt hij weer van dat nare monster en roept hij zacht om hulp om van die nare droom af te komen. Dan schiet droomengel Lot hem te hulp.

Uiteindelijk komt het – zoals meestal in kinderboeken – goed. Het enge oog voor het raam bleek afkomstig van moederuil die boven op zolder met haar drie kleintjes woont. Door toedoen van engel Lot, komt de boer dat Bram uitleggen. Daarna wil Bram niet meer terug naar de stad verhuizen, maar op de boerderij blijven waar veel veel avonturen te beleven zijn. Dat was ook het doel van de schrijvers met het boek. “Harry en Lucinda hopen met Bram en het droomengeltje warmte te verspreiden onder hun lezers en hun (klein)kinderen. Want wie weleens bang is in het donker vindt troost in het verhaal van Bram.”

Toen ik begon had ik dus mijn twijfels, maar Laurie (3) vond het verhaal allesbehalve eng. Ze keek haar ogen uit naar de mooie illustraties in het boek. De leesduur is ongeveer 15 minuten. Normaal is Laurie er na vijf minuten wel klaar mee, maar nu zat ze heel het verhaal ademloos te luisteren en leefde ze mee met Bram. Toen ik hem dichtsloeg, wilde ze hem eigenlijk nog een keer lezen. En oh ja ook belangrijk; de nacht erna waren er geen nachtmerries!

De komende jaren verschijnen er nog zeker drie boeken in de Berschermengeltjes-reeks van Lucinda Riley en Harry Whittaker; Rosa en het vriendschapsengeltje (2021), Emma en het kerstengeltje (2021) en Zoë en het speurengeltje (2022). Daar kunnen we hier alvast naar uitkijken!

Meer leuke kinderboeken? Ken je Ik heb lekker een hele grote trekker al?

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.