Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Verlopen winacties

Squla Zomerboek & Squla spelen leren

Squla Zomerboek & Squla spelen leren 26 juli 20208 Comments

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Genieten jullie ook een beetje van de vakantie? Onze vakantie ziet er dit jaar wat anders uit dan gepland. Meestal maken we een lange autoreis naar het zuiden van Europa. Dit jaar blijven we in Nederland. Maar ook al zitten we dit jaar geen dagen in de auto, hebben we toch een aantal zomer- en doeboeken gekocht. Die zijn namelijk ook hartstikke handig als we een dag onderweg zijn naar het strand, het pretpark of gewoon als het regent voor thuis. Voor een speciale zomerreeks hebben Denksport en Squla de handen ineen geslagen. Zij hebben een zomerboek en een vijftal ‘spelend leren’ boeken op de markt gebracht. Wij mochten een zomerboek reviewen plus één van Squla spelen leren boekjes.

Leerzame puzzelpret

Het schooljaar is voor alle kinderen erg rommelig verlopen. Zo’n 11 weken lang kregen basisschoolleerlingen thuisonderwijs. In die tijd was er volgens Denksport veel vraag naar Junior puzzelboekjes. Ikzelf heb er in die tijd ook een paar gekocht voor Vayèn zodat ze in die eerste weken toch iets te doen had. De nieuwe reeks Denksport/Squla puzzelboekjes sluit daar mooi bij aan. Zo kunnen de kids in de vakantie blijven leren zodat, als de scholen weer beginnen, het kennisniveau niet langzaam is weggezakt.

Welke puzzels zijn er allemaal?

Q van Squla neemt je in het Squla Zomerboek mee langs allerlei taal- en rekenopdrachten. Je vindt niet alleen de standaardpuzzels zoals woordzoekers of zoek de verschillen. Maar er zijn ook lijnpuzzels, waar je met een pen alle cijfers met elkaar moet verbinden of geheimschriften waar je een boodschap moet ontcijferen. Er is ook een kleurenbingo voor onderweg. Wie ziet er als eerste een zwarte kat of een bruin bankje? Vayèn vond ook de test leuk waar ze erachter kon komen welke sport bij haar past. Er is voor ieder wat wils.

Spelend leren en rekenen boekje

Naast het grote Squla Zomerboek kregen we ook een pocketsize spelend lezen en rekenen boekje. Superhandig om mee te nemen als je bijvoorbeeld op het strand zit. Het is er makkelijk bij te pakken en de puzzels zijn klein. Het werkt als een soort scheurkalender. Heb je de puzzel af, scheur de bladzijde eruit en achterop staat het antwoord.

Wat vinden we ervan?

Toen we het binnenkregen, scheurde Vayen de verpakking open. Daarna is ze er ruim een uur zoet geweest. We zijn de afgelopen week op vakantie geweest in een Nederlands vakantiepark en beide boeken reisden mee. We hadden niet echt mooi weer en zaten daardoor ook vaak binnen. Bij de open haard (ja zo koud was het), zat ze fanatiek puzzels te maken. Beide boeken staan garant voor urenlang speelplezier, dus daar hebben we de rest van de schoolvakantie zeker nog plezier van. Daarnaast is ze ook in de vakantie nog bezig met rekenen en taal, dat is mooi meegenomen als ze straks in groep 4 weer van start gaat.

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

8 comments

  1. De pen die je erbij krijgt trok me over de streep … ?? Lijkt me leuk voor mijn zoontje die straks naar groep 4 gaat. Kan hij net als mama puzzelen in de zomervakantie. Hij gaat de uitdaging graag aan! Bovendien is het leuk en leerzaam, en weer eens wat anders dan een schermpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.