Boeken, School en Vrije tijd Knutselen en Educatief

Veel leerplezier met ‘Het grote AVI doeboek’

Veel leerplezier met ‘Het grote AVI doeboek’ 6 mei 2020Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Eigenlijk zouden wij nu ergens aan de Deense kust genieten van een weekje vakantie. Maar helaas ging dat door het coronavirus niet door. Altijd als we op vakantie gaan en we moeten een stuk rijden, neem ik cadeautjes mee om de kinderen onderweg te vermaken. Ideaal daarvoor zijn ‘doeboeken’. Ik ken ze vooral in de varianten waarin puzzeltjes worden afgewisseld met kleurplaten en stickervellen. Wij mochten Het grote AVI doeboek testen, en dit doeboek is echt ‘next level’. Dus ook al gaan we niet op vakantie, tijdens regenachtige quarantainedagen is dit boek ook zeer welkom.

Wat kan je doen in Het grote AVI doeboek?

Puzzels, woordraadsels, rebussen, zoekplaten en allerlei (strip)verhalen van bekende kinderboekenschrijvers als Jacques Vriens, Vivian den Hollander en Mirjam Mous. Ik zei net al dat Het grote AVI doeboek ‘next level’ was. Ik kocht voorheen dit soort doeboeken bij bijvoorbeeld de Action of bij het Kruidvat. Maar die boeken zijn een wereld van verschil met die van AVI. Dat zie je bijvoorbeeld al aan het soort papier wordt gebruikt, dat is van een stuk betere kwaliteit.

Maar ook het niveau van de verhalen, puzzels en de variëteit aan het aantal opdrachten is een wereld van verschil. AVI heeft verschillende niveaus doeboeken. Vayèn zit in groep 3 en wij mogen dan ook het AVI niveau M3-E3 testen. Als extra mochten wij ook niveau M4-E4 uitproberen.

Valt het in de smaak?

Bij Vayèn zeker. Ze heeft al duizend keer alle moppen en raadsels die in het boek staan aan me voorgelezen (tot ik er horendol van werd). De verhalen worden ook graag gelezen. Maar ondanks dat ze het leesniveau goed aankan, zijn de puzzels soms nog wat moeilijk om echt zelfstandig te maken. Al kwam ik er vanochtend achter, dat ze toch ook zelf het boek er bij heeft gepakt en een aantal puzzels heeft gemaakt. En dat is zonder hulp ook supergoed gelukt.

Naast verhalen en puzzels, zitten ook grappige tests in; bijvoorbeeld ‘Welk dier ben jij?’. Uitgelezen en gepuzzeld? Dan kan je over op een van de knutseltips. Zo kan je bijvoorbeeld van de kartonnen voor- en achterkant van het boek, maskers knippen. Er staat ook een diy glitterslijm maken in of je leert hoe je een oude pollepel in superjuffie kan omtoveren. Voor ieder wat wils dus.

Leestip: Alles over AVI stripboeken

Conclusie

Investeer in een leuk doeboek. Ik ging zelf jarenlang voor de goedkopere versie maar het is de investering meer dan waard. Die andere liet ze na een paar keer links slingeren, maar deze wordt – net zoals de Donald Duck – er tig keer bij gepakt om opnieuw dat verhaal te lezen of een nieuwe puzzel te maken. Naast op en top vermaak, houdt ze ook haar leesniveau op pijl. Een win-win-situatie!

Meer lezen? Lees hier alles over zoekboeken!

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.