Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Verlopen winacties

Wat is een zoekboek?

Wat is een zoekboek? 11 maart 202015 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Hier in huis zijn de kinderen er dol op: zoekboeken! Lezen voor het slapen gaan wordt hier de laatste maanden afgewisseld met zoeken in één van de zoekboeken. Ze stonden op de verlanglijstjes van onze kinderen en zijn echt favoriet. Maar wat is een zoekboek nou eigenlijk?

Wat is een zoekboek?

Eigenlijk verraadt de naam van het boek het al. Een zoekboek is namelijk een boek waarin je moet zoeken. Hierbij gaat het niet om een leesboek, maar om een boek vol met plaatjes. Misschien ken je de drukke van Haasteren puzzels wel? Een zoekboek heeft hier wel wat van weg!

Wat is een zoekboek

Hierboven zie je een pagina uit een willekeurig zoekboek. Zoals je ziet is er genoeg te zien op deze pagina en aan de rechterkant zie je een kolom met een aantal uitgelichte (in dit geval) dieren.

Zoekboek

Het is de bedoeling dat je deze dieren terug gaat vinden op de pagina. En dat is soms echt wel even zoeken, want het lijkt makkelijker dan dat het is! We hebben de vraag ‘Wat is een zoekboek?’ inmiddels wel beantwoord, maar er valt nog veel meer te vertellen over zoekboeken.

Wat maakt een zoekboek zo leuk?

Wat maakt een zoekboek nou zo leuk? Die vraag stelde ik mijn kinderen en daar kreeg ik een duidelijk antwoord op: ‘Het is zo leuk om even rustig te zitten en te gaan zoeken. Je hoeft er niet zo ver na te denken!’ Hoewel ik had verwacht dat ze de afbeeldingen heel leuk zouden vinden, geeft het dus eigenlijk rust in die kleine koppies! Overigens vinden ze de afbeeldingen ook heel leuk, want ze zijn vaak herkenbaar of uitdagend.

Zoekboek

Deze zomerse afbeelding is bijvoorbeeld deze zomervakantie favoriet!

Verschillende soorten zoekboeken

Leuk hè, die zoekboeken! Nu de vraag ‘Wat is een zoekboek?’ is beantwoord wil je misschien wel op zoek gaan om naar een leuk zoekboek. Tijdens je zoektocht kom je er waarschijnlijk meerdere tegen. De voorkeur van onze kinderen gaat uit naar de Reuze zoekboeken. Deze zoekboeken doen hun naam eer aan, want deze zijn maar liefst 28,6 cm breed en 41 cm hoog. Genoeg ruimte voor prachtige afbeeldingen met genoeg zoekopties. Mocht je de Reuze zoekboeken wat prijzig vinden, ook bij het Kruidvat zijn regelmatig zoekboeken te koop! Zo hebben wij daar de laatste tijd ook al heel wat zoekboeken vandaan gehaald!

Wat is een zoekboek

Daarnaast zijn de zoekboeken van Veldboeket Lektuur erg in trek! Ook hiervan verschillende verkrijgbaar en ook deze kun je voor een goede prijs vaak bij Kruidvat kopen. Elk boek heeft zijn eigen thema.

Ook leuk: Het verlanglijstje van onze 7-jarige (inclusief zoekboek)

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

15 comments

 1. Wat een leuk zoekboek!
  Mijn kleinkinderen gaan dat erg leuk vinden.
  Ik volg op Bloglovin, maar heb geen Soc. Media (privéredenen)
  Graag hoop ik mee te mogen loten ondanks dat.

 2. Mijn zoontje is een echte fan van zoekboeken. Zelf vind ik er niet zo veel aan, maar dat zal wel aan mij liggen 😉 Mijn zoontje maak ik er sowieso blij mee dus ik doe graag mee. Hopelijk ook zonder FB, ik volg op andere wijze.

 3. Gaaf ik doe heel graag mee voor mijn neefjes!

  Ik volg je op Facebook (lieke van veen), twitter (_liekeee) en instagram (liekevv24)

 4. Mijn beide kinderen zijn beide dol op zoekboeken. Als we naar de bieb gaan moet er altijd een zoekboek mee. Een eigen zoekboek zou natuurlijk wel heel erg leuk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.