Buitenspeelgoed DIY Informatief & Tips

DIY: speurtocht met paaseieren

DIY: speurtocht met paaseieren 12 april 20202 Comments

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

speurtocht met paaseieren

Allereerst iedereen een ontzettend fijne Pasen toegewenst. Als kind vond ik Pasen altijd fantastisch. Dat kwam vooral omdat mijn moeder altijd fanatiek eieren verstopte en daar een hele speurtocht omheen bedacht. Omdat we Pasen dit jaar niet met de familie kunnen vieren, bedacht ik zelf een speurtocht met paaseieren voor de kinderen en die wil ik graag met jullie delen!

Wat heb je nodig voor de speurtocht met paaseieren?

Ik heb tien eieren verstopt. Telkens twee vlak bij elkaar. Als Vayèn een ei had gevonden, wist Laurie dat er in de buurt nog één verstopt lag. Zo kregen ze onderling geen ruzie. Telkens was op één van de twee eieren een opdracht geplakt.

De opdrachten:

Ik heb vijf opdrachten verzonnen. Hieronder staan ze uitgeschreven. Je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren en opdrachten erbij verzinnen.

 • Loop met een ei zo snel mogelijk om het hekje en weer terug. Als het gelukt is zonder het ei te laten vallen, mag je verder met de speurtocht.
  Wat heb je nodig: twee lepels
 • Kies of je deze opdracht met pappa of mamma wil doen. Pak een ei, ga tegenover elkaar staan. Gooi het ei en zet een stap naar achter. Doe dit tot het ei op de grond valt.
  Wat heb je nodig: twee eieren
 • Doe een maillot op je hoofd en probeer alle bekers omver te zwaaien. Als het jullie beiden gelukt is, mogen jullie verder eieren zoeken
  Wat heb je nodig: twee maillots en zes bekers. Ik had er twee aardappels in gedaan om het te verzwaren
 • Maak de volgende liedjes af.
  Ik had voor Vayèn wat Kinderen voor Kinderen liedjes gekozen
  Voor Laurie echte kinderliedjes zoals ‘Slaap kindje slaap’.
  Wat heb je nodig: zes liedjes; drie per persoon
 • Koekhappen
  Wat heb je nodig: twee plakken ontbijtkoek en draad.

We hadden natuurlijk ontzettende mazzel met het weer. Ik heb de eieren in de omgeving van ons huis verstopt. Maar je kunt het natuurlijk ook in huis doen of in de tuin. De kinderen vonden de speurtocht met paaseieren hartstikke leuk om te doen en om daarna de eieren te schilderen. Fijne Pasen!

Leestip: DIY – Zelf bruisballen maken met de Bath Bomb Creator

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.