DIY Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

DIY – Zelf bruisballen maken met de Bath Bomb Creator

DIY – Zelf bruisballen maken met de Bath Bomb Creator 15 april 20201 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Zelf bruisballen maken

Heb je er al eens aan gedacht om zelf bruisballen te maken? Het kan met de Bath Bomb Creator! In een aantal simpele stappen maak je je eigen bruisballen vol met bijvoorbeeld confetti. Lees je mee, dan vertellen we je hoe het werkt!

Zelf bruisballen maken

Ga je graag in bad en het liefst met een bruisbal? Dat is deze set echt iets voor jou! Met de Bath Bomb Creator maak je in een aantal simpele stappen je eigen bruisballen. Zo verandert jouw saaie badbeurt in een magisch spektakel! Zelf bruisballen maken? Zo doe je dat!

De inhoud

Wij kochten de Bath Bomb Creator set bij Dirk van den Broek, maar hij is ook te koop bij de Toychamp en de Intertoys! Deze set heb je nodig voor je aan de slag kunt. Benieuwd wat er in de set zit? Het is genoeg!

Bath Bomb Creator - de inhoud

De set bevat een houder met 2 opslagbuizen en een vorm. Verder een pipet, maatlepel, 5x 80 gram basispoeder, 5 zakjes gekleurd poeder, 2 zakjes decoratie en de gebruiksaanwijzing.

Hoe maak je zelf bruisballen?

Om te beginnen is het van belang dat je de juiste ingrediƫnten pakt om de bruisballen te gaan maken. Zo moeten er bij de gekleurde zakjes water worden toegevoegd.

Stap 1 – Kies de kleur van de bruisbal

Om te beginnen is het van belang dat je een kleur kies en deze in de bruisbalmaker stopt. Fenna koos voor haar favoriete kleur: blauw!

DIY zelf bruisballen maken - stap 1

Stap 2 – Voeg water toe en mix

Voeg met de bijgeleverde pipet de juiste hoeveelheid water toe. Knijp het pipetje in, zuig water op en knijp vervolgens het pipetje leeg!

DIY zelf bruisballen maken - stap 2

Vervolgens is het een kwestie van goed mixen totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Dit kan best even duren, dus mix goed door! Gooi er tot slot een zakje witte poeder bij en mix nogmaals heel goed!

DIY zelf bruisballen maken - stap 3

Stap 3 – zelf een bruisbal maken

Je bent aangekomen bij het leukste gedeelte als het gaat om zelf bruisballen maken! Pak de bruisbalhouder en ga deze vullen. Dit kan alleen met de kleur die je hebt gemaakt, met meerdere kleur of met extra toevoegingen zoals de confetti. Het is tijd voor je eigen creativiteit!

Zelf bruisballen maken
Bath Bomb Creator
Bath Bomb Creator

Heb je de houder of de bijgeleverde hartjesvorm naar wens gevuld? Duw de substantie dan goed aan zodat het een stevige bruisbal wordt. Leg de bruisbal op de houder en laat deze nog 30 minuten drogen.

Zelf bruisballen maken

Na het drogen zijn de bruisballen klaar voor gebruik! Wij hebben ze in vershoudfolie gewikkeld zodat we ze in de badkamer konden bewaren.

Stap 4 – ga in bad met je eigen bruisbal

Dan is het natuurlijk tijd om in bad te stappen! Hier konden ze niet wachten en dezelfde middag nog werd de bruisbal getest. En de conclusie: ze werken net als de bruisballen uit de winkel!

Bruisbal in bad

Ook leuk om te lezen: Hoe maak je slijm?

Hebben jullie wel eens zelf bruisballen gemaakt?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

  1. We hebben het ook geprobeerd. Wat een slecht product. Het is niet duidelijk hoeveel je van het zakje nodig heb of dat je alles moet gebruiken. Volgensmij moet je 2 pipetjes water erin doen maar dat lijkt te weinig. De mixer mixt voor geen meter want je verschuift het alleen in een rondje. Er staat dat het “air dry” moet drogen. Betekent dat zonder het dekseltje ? Geen idee. Als ik het dekseltje erop laat dan blijft het eraan plakken, als ik het laat drogen zonder deksel dan valt het uit elkaar. Niet te doen dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.