Baby en Peuter Boeken, School en Vrije tijd Knutselen en Educatief Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar

60 creatieve spelletjes voor je peuter en kleuter

60 creatieve spelletjes voor je peuter en kleuter 12 april 202018 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Mijn Peuter Speelt - Paulien de Smet

Je peuter of kleuter bezig houden en vermaken is niet altijd even makkelijk. Helemaal niet nu we te maken hebben met het cornoavirus. Om jullie op weg te helpen vertellen we jullie vandaag meer over het boek ‘Mijn Peuter Speelt’ van Paulien de Smet. Een boek waar maar liefst 60 creatieve spelletjes voor peuters en kleuters in staan!

Mijn Peuter Speelt

Misschien ken je het wel? Een peuter kan ontzettend snel afgeleid zijn door allerlei prikkels uit zijn omgeving. Of je peuter kan zich gewoon niet lang op een ding focussen. Allemaal helemaal niet raar, maar soms wel lastig. Om je daarbij te helpen heeft Paulien de Smet het boek ‘Mijn Peuter Speelt‘ geschreven. In het boek staan 60 toffe en originele spelletjes om samen met je peuter of kleuter te doen. Alle spelletjes zijn gemakkelijk te maken met materiaal dat je in huis hebt liggen, denk hierbij aan karton, papier, wattenstaafjes, droge pasta, etc.

Wat staat er zo al in het boek?

Het klinkt allemaal superleuk, maar aan wat voor soort activiteiten moet je dan denken? De onderwerpen zijn heel divers dit kan zijn van vingerverfen zonder vieze vingers te krijgen tot ringwerpen! De 60 creatieve spelletjes voor peuter en kleuter zijn heel uiteenlopend, zo zit er voor iedereen wel iets leuks bij.

Mijn Peuter Speelt - Vingerverfen

Om je een beter beeld te geven hebben we een foto gemaakt van de inhoudsopgave. Zo is te zien dat je ontzettend veel toffe dingen kan doen met jouw peuter of kleuter. En nog handiger, het staat per leeftijdscategorie vermeldt. Zo is het ene spelletje beter geschikt voor een peuter dan voor een kleuter en andersom.

Mijn Peuter Speelt - inhoud

Handig aan het boek is ook dat er duidelijk staat vermeld wat je per opdracht nodig hebt en welke stappen je moet doorlopen om tot het eindresultaat te komen. Zo kan je als ouder een goede voorbereiding treffen voordat je begint!

60 creatieve spelletjes voor peuter en kleuter

Ook leuk om te lezen: Het Tweede Grote Vouwboek

Mocht jij je thuis vervelen of een manier zoeken om aan de slag te gaan met een peuter of kleuter? Dan is het boek Mijn Peuter Speelt een aanrader! Met de 60 creatieve spelletjes voor peuter of kleuter zullen jullie je niet snel vervelen.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

18 comments

 1. Heel graag maak ik kans op deze prijs. Het boek doe ik cadeau aan mijn buurvrouw die regelmatig met haar peuter en kleuter iets wil gaan doen, maar geen idee heeft.

  Gevolgd 3× + nieuwsbrief + like & deel

 2. Heel graag! 2 peuters van 3 bezig houden heb je zoveel fantasie en ideeen voor nodig en daar ontbreekt het me nog wel eens aan??

 3. wat een super leuke ideeen voor mn 2,5 jarige peuter.
  Die kan af en toe wel wat inspiratie gebruiken… of ik eigenlijk 😉

 4. Wat een leuk boek, ik heb zelf een peuter thuis en wat leuke speeltips zou goed uitkomen.
  Ik ben best vaak bezig met ons zoontje want ik ben thuismoeder en leuke spelletjes is zeker leuk om met hem te doen.

 5. Heel graag zou ik dit boek willen winnen voor mijn kleinkinderen en met hen zou ik de spelletjes graag willen spelen.
  Ik heb alleen geen facebook (privéredenen) , maar heb geliked en geloved op Bloglovin.

 6. Ik doe mee voor de vrouw van mijn neef die 1 peuter thuis heeft en een tweede kindje op komst, Ik denk dat dit boek bij haar een goed plekje krijgt en dat zij veel inspiratie uit dit boek kan halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.