Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Verlopen winacties

Het tweede grote vouwboek

Het tweede grote vouwboek 17 november 201920 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Het tweede grote vouwboek

Knutselen is hier niet alleen favoriet op school, maar ook thuis. Geef Jamie (7 jaar) en Fenna (5 jaar) een kartonnen doos, papier en stiften en ze zijn wel even zoet. Ook het grote Strijkkralenboek valt enorm in de smaak en dit keer mochten we het Tweede Grote Vouwboek testen. Valt vouwen net zo in de smaak als de strijkkralen? We vertellen je er vandaag meer over!

Het Tweede Grote Vouwboek

Het Tweede Grote Vouwboek is een boek dat is geschreven door Janet de Vink. Janet is een ‘specialist jong kind’ in het basisonderwijs en ze geeft regelmatig vouwcursussen en beheert de website Vouwjuf.nl!

Het tweede grote vouwboek

De website en het boek zijn ontstaan doordat Janet vouwen heel belangrijk vindt. Niet alleen in de onderbouw, maar ook in de bovenbouw. Het leert kinderen namelijk ontzettend veel. Kinderen leren nauwkeurig waarnemen, zich concentreren, de motoriek van vinger- en handspieren ontwikkelen, inzicht krijgen en expressief bezig zijn met papier. En wat dacht je van logisch leren denken? Je zal het op het eerste gezicht misschien niet verwachten, maar vouwen is heel goed voor de ontwikkeling van het kind!

Wat vind je in het vouwboek?

Maar wat vind je dan eigenlijk in het Tweede Grote Vouwboek? Allereerst verklapt de naam het natuurlijk al, maar dit is het tweede deel. Janet schreef in 2018 het Grote Vouwboek en dit jaar werd daar het Tweede Grote Vouwboek aan toegevoegd. In beide boeken vind je heel veel verschillende vouwvoorbeelden die allemaal stap voor stap worden uitgelegd, evenals de basisvouwsels die je hiervoor moet gebruiken.

Het tweede grote vouwboek

Hoe werkt het?

Het werkt dus heel eenvoudig. Je hebt één van de vouwboeken nodig en natuurlijk papier. Vervolgens kies je één van de vele voorbeelden uit en begin je met vouwen. Wat dacht je van een smiley, Dolfje Weerwolfje of misschien vouw je liever een Minion in elkaar?

Vouw een minion
Vouw Dolfje Weerwolfje in elkaar

Het Tweede Grote Vouwboek staat vol leuke vouwideeën passend bij beroepen, sprookjes, jaarlijkse feesten en herkenbare kinderboekfiguren. Zo kan je een kikken vouwen, een raket ijsje, een stoomboot een vuurpijl en nog veel meer. Janet legt het allemaal uit in dit leuke boek.

Wat vinden wij van het Tweede Grote vouwboek?

Fenna (5 jaar) kon niet wachten om te gaan testen, Jamie (7 jaar) keek het even aan. De vouwblaadjes werden opgezocht en toen kwam het moeilijkste gedeelte. Wat gaan we vouwen?

Een keuze maken uit het vouwboek

De keuze viel al snel op de stoomboot, hoe toepasselijk! In het Tweede Grote Vouwboek staat bij elk vouwmodel welke blaadjes je nodig hebt. In dit geval ook een zwart vouwblaadje van 20 x 20 cm. Dit hadden we niet in huis dus het werd een kleiner paars/roze blaadje. En dan is het een kwestie van stappen volgen! In dit geval was er eerst de molenbasis nodig, hiervoor moesten we even op zoek naar de stappen om de molenbasis te vouwen. Toen die waren gevonden gingen we aan de slag. Voor Fenna was het volgen van de stappen nog erg lastig, dus ik heb haar geholpen.

Stap 1 van de stoomboot

Na de basis gingen we verder met blaadjes van 4 x 4 cm om de stoomboot te versieren. Al snel kwamen we wat in de knoop doordat we in eerste instantie een kleiner vouwblad hebben genomen. Maar met een beetje verbeelding is de stoomboot wel te herkennen.

De stoomboot

Ondertussen kwam ook Jamie samen met een vriendje kijken en ook zij begonnen met vouwen. Ook zij hadden nog wel wat moeite met het volgen van de stappen, maar met wat hulp kwamen ze een heel eind! Janet heeft het boek natuurlijk ook grotendeels voor de bovenbouw geschreven, dus dat Jamie en Fenna wat hulp nodig hadden is niet raar.

Ook de jongens aan het vouwen

Wat ons betreft een aanrader. Er staan heel veel leuke voorbeelden in wat vouwen echt een stuk leuker maakt! Zeker als je net even wat minder creatief bent.

Ook leuk om te lezen: Het Grote Strijkkralenboek

Wat is een bloghop?

Je hebt het misschien in de titel al zien staan. Dit artikel is onderdeel van een zogenoemde bloghop! Hierbij geven we jou als lezer de mogelijkheid om heel gemakkelijk een rondje te maken bij diverse andere websites. Op deze websites vind je de leukste artikelen over diverse onderwerpen en op al deze websites maak je ook kans op leuke prijzen!

Sinterklaas Bloghop 2019

Zo is de kans groot dat jij via Janske van Janske.nl op onze website terecht bent gekomen (of je bent bij dit artikel begonnen). Wij willen in iedere geval Janske bedanken voor het doorsturen! En het is dan ook aan ons om jullie weer verder te verwijzen. De volgende in de rij is Miriam van Meer van Mir. Miriam is moeder van drie dochters en vertelt je alles over het leven met drie dochters en haar werk als juriste!

Het Tweede Grote Vouwboek

€20,99
9.1

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

8.7/10

Speelplezier

9.2/10

Pros

 • Veel leuke vouwideeën
 • Variatie van beroepen tot sprookjes
 • Duidelijke uitleg

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

20 comments

 1. Wat een fantastisch ?leuk boek is dit, hiermee kunnen wij samen heel wat leuke ?gezellige ?creatieve ?uurtjes mee volmaken . Ik doe er super graag voor mee!! ???

 2. Wat een superleuk kadootje voor mijn zoontje en dochtertje. Ik hou ervan dat ze lekker creatief bezig kunnen zijn. Supervet voor hun!

 3. Wat leuk! Ik doe heel graag mee voor mezelf en school. Wij hebben het eerste deel en die wordt regelmatig gebruikt, thuis en op school, Dit tweede boek ziet er ook weer zo leuk uit, die wil ik graag winnen ? ?

 4. Leuk weer zo’n Bloghop, doe altijd mee, gezellig.
  Alleen jammer dat ik geen Social Media heb, om privéredenen.
  Volg alleen Bloglovin.
  Zou graag mee willen doen, als het kan, voor dit leuke Vouwboek, voor mijn kleindochter.
  Hoop dat ik mijn jongste blij mag maken.
  Zo, nu hop ik weer door naar Meervanmir.

 5. Leuk ik maak heel graag kans voor mijn neefje.

  Ik volg je via Instagram (liekevv24), Facebook (lieke van veen) en Twitter (_liekeee)
  Ik heb het bericht ook geliked en gedeeld op Facebook

 6. Jaaaa dit vind ik nou leuk!!
  Ik ben zelf niet zo creatief, dus ik pak dan altijd filmpjes op YouTube erbij, probleem is dan dat mijn dochter/kids van mijn werk de telefoon véél interessanter vinden dan hetgeen waar we mee bezig zijn.. Beetje jammer, dus dit boek zou heel goed van pas komen. Kan mama eindelijk leren hoe ze een bootje kan vouwen hihi
  Ik volg jullie al op IG (fennaisgrotezus) en bericht uiteraard even gedeeld, want hier worden meer mensen blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.