Bouw en Constructie LEGO Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Speel het LEGO NINJAGO ruilkaartenspel!

Speel het LEGO NINJAGO ruilkaartenspel! 22 maart 20183 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

LEGO NINJAGO Ruilkaartenspel

Zijn jullie kinderen ook gek van LEGO NINJAGO? Dan zijn zij niet de enige! Wereldwijd zijn er miljoenen kinderen die de avonturen van de ninja-helden volgen, ze zijn favoriet bij jong en oud. Minifiguren, complete speelsets, magazines en een film, de ninja-helden zijn niet te stoppen. En het LEGO NINJAGO ruilkaartenspel is de nieuwste toevoeging aan het assortiment.

Wat is het LEGO NINJAGO ruilkaartenspel?

De naam verklapt het natuurlijk al wel. De nieuwste toevoeging aan het assortiment betreft een spelletje met ruilkaarten, waar je uiteraard de ninja-helden op kan vinden. Het spel neemt fans van 5 tot 12 jaar mee op avontuur! In het spel vind je personagekaarten met daarop de helden, maar ook de schurken van NINJAGO City en speciale actie- en bonuskaarten. Al deze kaarten samen zorgen voor spanning en urenlang speelplezier.

LEGO-NINJAGO-kaarten

Benodigdheden om het spel te spelen

Om het LEGO NINJAGO ruilkaartenspel te spelen, heb je tenminste 20 personenkaarten nodig, helden of schurken, dat maakt niet uit.  En daarnaast een spelarena (ook zelf te maken). Wij hebben het starterspakket (€ 7,99)  en een Multipack (€ 4,99). Uit deze pakketten samen haalden wij precies de benodigde kaarten, maar in de pakketten zit nog veel meer!

Het LEGO NINJAGO ruilkaartenspel starterspakket

Het starterspakket bevat één luxe verzamelalbum, twee spelarena’s, de spelregels en een XL kaartenoverzicht, één pakje met vijf kaarten en een exclusieve gouden speelkaart.

LEGO NINJAGO Ruilkaartenspel Inhoud

Het LEGO NINJAGO Multipack

In het multipack zitten 5 boosters (pakjes met 5 kaarten) en een exclusieve gouden speelkaart. Dus het multipack bestaat uit 26 kaarten.

LEGO NINJAGO Multi-pack

Let op: de aankoop van een startersset en multipack geeft niet de garantie dat er ook daadwerkelijk 20 helden of schurken kaarten bij zitten. Zo zitten er in de pakjes bijvoorbeeld ook actiekaarten.

Hoe werkt het LEGO NINJAGO ruilkaartenspel?

Heb je de benodigde kaarten bemachtigd of zelfs de startersset aangeschaft? Dan kan het spel beginnen! Met onze 5-jarige speelden wij de simpelste variant. De spelarena met 9 vlakken en de 20 kaarten zijn hiervoor nodig. De 20 kaarten worden geschud en verdeeld over twee stapels. Beide spelers (je speelt dit met twee personen) pakken drie kaarten en bekijken deze. De jongste speler (of de speler die de vorige ronde heeft verloren) begint! Je pakt een kaart en bekijkt welke kaart je wilt spelen. De gekozen kaart leg je op een veld naar keuze, waarbij de helf of schurk zo ligt dat jij deze kan lezen.

LEGO NINJAGO Ruilkaartenspel-spelen

Filmtip: De Wraak van de Ninja

Nu is de andere speler aan de beurt! Hij of zij pakt ook een kaart en bekijkt welke kaart er gespeeld gaat worden. De vraag is nu waar leg je deze neer? Wil je een duel aan gaan met een held of schurk die al in de arena ligt? Zorg er dan voor dat je de kaart in een vak legt dat grenst aan die van jouw tegenstander. Waar je ook op moet letten is het aantal punten op de kaarten, elke zijde is voorzien van punten. Ga je een duel aan dan zul je deze alleen winnen als jij de meeste punten neerlegt tegen de kaart van een tegenstander. Win je het duel? Dan mag je de kaart van je tegenstander 180 graden draaien. Wanneer de hele speelarena vol ligt is het een kwestie van punten tellen. Wie heeft er de meeste helden/schurken in zijn of haar richting liggen? Het spel is ook te spelen in een moeilijkere variant, met een grotere speelarena of met het toevoegen van actiekaarten.

Wat vinden wij van het spel?

Het LEGO NINJAGO ruilkaartenspel is ontworpen voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud. Maar heel stiekem vinden papa en mama het spel ook erg leuk. Onze 5-jarige is druk met rekenen en gek op getallen, in combinatie met zijn favoriete LEGO NINJAGO helden is dit dus meteen favoriet. Om het in de termen van onze 5-jarige te houden:

Wauw, mama dit is super vet! Die gouden kaarten zijn echt heel mooi en hebben super veel punten. Die rode ninja, he? Dat ben ik! Gaan we nog een potje spelen?

Waar koop je het LEGO NINJAGO ruilkaartenspel?

Het LEGO NINJAGO ruilkaartenspel is niet online te koop! Wil je het spel kopen dan kan je terecht bij o.a. de Primera, de Bruna en de Jumbo. Naast het starterspakket (€ 7,99), het Multipack of het Boosterpack (€ 4,99) zijn er ook enkele boosters (€ 1,00) te koop. De enkele boosters bevatten 5 kaarten waarvan 1 kaart gegarandeerd holografisch is. Verder is er nog een aantal gouden kaarten te verzamelen, deze worden de aankomende tijd verspreid via diverse LEGO®  NINJAGO®  magazines.

Hebben jullie het LEGO NINJAGO ruilkaartenspel al in huis?

Ook interessant: Augmented Reality met LEGO

LEGO NINJAGO ruilkaartenspel

€7,99
9.2

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

10.0/10

Pros

 • Leuk om te sparen!
 • Boordevol LEGO NINJAGO helden
 • Leerzaam

Cons

 • Als je alles compleet wilt hebben moeten er 256 kaarten worden gespaard.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

3 comments

  1. Hallo Amanda,

   Bedankt voor je vraag! Ik durf niet te zeggen waar je de verzamelmap nog kunt kopen. Wel weet ik dat uitgeverij Meis & Maas deze verzamelmappen op de markt heeft gebracht. Wellicht kunnen zij verder helpen!
   Groet,

   Channa

 1. Ik heb n crystalized overlord kaart ( limited edition) gevonden in n vakantiehuisje. LE 18 staat in linkse hoek
  Kunt u me er meer over vertellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.