Bouw en Constructie DIY Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

Samen bouwen met Totum Construxions

Samen bouwen met Totum Construxions 13 februari 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Totum Construxions 6

Ons zoontje vindt bouwen geweldig. Of het nou met Duplo of met ander speelgoed is, bouwen is altijd goed. Onlangs kregen we de Totum Construxions opgestuurd om te testen. En dat viel erg goed in de smaak! Vandaag lees je onze bevindingen.

Totum Construxions 6

Totum Construxions

Met deze Construxions set van Totum maak je van hout je eigen voertuigen. Er zit een handleiding bij voor drie voertuigen, die kun je uiteraard namaken. Maar je kunt ook zelf iets bouwen, helemaal naar eigen fantasie!

Inhoud

  • 9 Houten blokjes
  • 30 Plastic pinnen
  • 7 Houten wielen
  • 7 Plastic wielkapjes
  • 15 Plastic onderdelen
  • Koord
  • Hamer
  • Gebruiksaanwijzing
Totum Construxions 6
Totum Construxions 6

Wat vonden wij van de set?

Mijn man en mijn zoontje (5) waren gelijk enthousiast toen Totum Construxions tevoorschijn kwam. Al snel gingen ze samen aan de slag. Ze besloten eerst de handleiding te volgen en de voorbeelden te maken. De handleiding is duidelijk en het spreekt eigenlijk voor zich. Ons zoontje was met sommige dingen nog niet sterk genoeg om iets ergens in of uit te krijgen. Daarbij moest mijn man komen helpen. Maar voor een kind van 5 was het verder prima te begrijpen. Alle voorbeelden zaten dan ook relatief snel in elkaar. En die zien er dan uiteindelijk zo uit:

Totum Construxions

Dat is leuk, maar het allerleukste is natuurlijk zelf bouwen. Daarom hebben we daarna alles weer uit elkaar gehaald zodat ons zoontje (en stiekem mijn man ook ;-)) weer kon beginnen met bouwen. Daarbij kwamen uiteraard de meest futuristische dingen voorbij, zoals vliegtuigauto’s en dergelijke.

Totum Construxions 6

Speelgoed van het jaar 2016

En weet je wat grappig is? Totum Construxions was in 2016 genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het jaar 2016. De ontwikkelingspsycholoog zei toen:

De handleiding laat een kraanwagen en een vliegtuig zien, maar het mooie van dit materiaal is dat een kind helemaal naar eigen fantasie kan bouwen. Het is geen kant en klaar bouwpakket waarin stap voor stap wordt voorgedaan hoe je tot het eindproduct moet komen. Construxions stimuleert de visueel-constructieve vaardigheden (bouwen) en de technische fantasie van het kind. De voorbeelden in de handleiding geven het kind enkele ideeën om mee te starten, maar daarna zal het kind al snel eigen ideeën willen uitproberen.

Totum Construxions 6

Totum Construxions

8.8

Speelplezier

9.0/10

Kwaliteit

8.5/10

Prijs

9.0/10

Pros

  • Oneindig bouwplezier

Cons

  • Sommige onderdelen gaan lastig weer uit elkaar

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.