Baby en Peuter Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Rupsje Nooitgenoeg Zoekspel

Rupsje Nooitgenoeg Zoekspel 23 september 202013 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Rupsje Nooitgenoeg Het Zoekspe

Het wereldberoemde kinderboek Rupsje Nooitgenoeg boeit al generaties lang. Het boek was onder meer de inspiratie voor een theatershow en allerlei soorten speelgoed. En nu is er ook een Rupsje Nooitgenoeg Zoekspel.

Rupsje Nooitgenoeg

Vorig jaar vierde dit boek haar 50-jarig jubileum, nadat het boek in 1969 voor het eerst werd gepubliceerd. Het boek is geschreven door Eric Carle. Eric Carle is een wereldberoemde Amerikaanse illustrator en kinderboekenschrijver. Van zijn 6e tot zijn 23e woonde hij in Duitsland. Zijn meest bekende boek is ‘The Very Hungry Caterpillar’ dat in 1969 uit kwam en sindsdien in 62 landen is uitgebracht en waarvan wereldwijd meer dan 46 miljoen exemplaren zijn verkocht. In Nederland is het boek vertaald naar Rupsje Nooitgenoeg. Eric Carle illustreerde meer dan zeventig boeken, waaronder vele bestsellers, en verkocht meer dan 145 miljoen boeken wereldwijd. In 2002 heeft Eric Carle met zijn vrouw een eigen museum geopend, het Eric Carle Museum of Picture Book Art.

Rupsje Nooitgenoeg Het Zoekspe

Rupsje Nooitgenoeg Zoekspel

Rupsje Nooitgenoeg verstopt zich, weet jij waar hij is? Het is een makkelijk en leuk verstopspelletje. Zoek alle dieren bij elkaar en puzzel deze weer terug in de doos. Je krijgt zes grote figuren die je uit hun vorm moet drukken. Daarna kun je er allerlei verstopspelletjes mee doen. De meest voor de hand liggende is uiteraard dat één iemand een figuur verstopt en de ander deze moet zoeken.

Rupsje Nooitgenoeg Het Zoekspe

Het spel wordt aangeraden voor kinderen van 3 jaar en ouder. Je moet het minstens met z’n tweeën spelen.

Wat vonden wij van het spel?

Onze kinderen zijn 5 en 3 jaar en hebben dus nog de perfecte leeftijd voor het Rupsje Nooitgenoeg Zoekspel. En wat is er nou leuker dan iets verstoppen? Ondanks dat het een ontzettend simpel spelletje is – het zijn in feite gewoon zes figuren – zijn ze er al vaak druk mee geweest. Onze kinderen verstoppen de figuren werkelijk overal in de woonkamer en dan moeten we zoeken. Een supersimpel concept, maar toch leuk!

Rupsje Nooitgenoeg Het Zoekspe

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

13 comments

  1. Dit boekje zouden mijn neefje en nichtje waarschijnlijk erg leuk vinden, elke keer als ik hun bezoek vragen ze mij om voor te lezen, het zou leuk zijn dat ik dan ook een nieuw boekje kan meebrengen.

  2. Dit is een leuk boekje voor mijn jongste kleindochter.
    Ik volg bloglovin en loot graag mee.
    Ik heb om privéredenen geen facebooken Twitter.

  3. Wat een superspel voor onze 4 jongste kleinkinderen! Heerlijk zoeken en weer vinden van deze lieve figuren! Met opa en oma is en blijft dit een heerlijk spel!

  4. Mijn jongste is dol op het boek Rupsje Nooitgenoeg. Ook houdt ze erg van spelletjes, zeker zoekspelletjes. Ik denk dat dit spel een schot in de roos is, we zouden het graag spelen.
    Ik ben niet actief op FB, ik volg wel op Bloglovin en ontvang de nieusbrief, hopelijk mag ik dan toch een kansje maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.