Boeken, School en Vrije tijd

Theatershow Rupsje Nooitgenoeg: het wereldberoemde boek komt tot leven

Theatershow Rupsje Nooitgenoeg: het wereldberoemde boek komt tot leven 15 september 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

theatershow Rupsje Nooitgenoeg

Wie het kent niet? Het wereldberoemde kinderboek Rupsje Nooitgenoeg. En binnenkort kun je niet alleen van het boek genieten, maar ook van de theatershow Rupsje Nooitgenoeg! Volgend jaar viert dit boek haar 50-jarig jubileum, nadat het boek in 1969 voor het eerst werd gepubliceerd. Het boek is geschreven door Eric Carle. De eerste try-out van de show vindt plaats op 29 september.

Theatershow Rupsje Nooitgenoeg

Theatershow Rupsje Nooitgenoeg wordt door Just4Kids en Mark van Ierssel naar Nederland gehaald. De show was eerder te zien in Amerika en Londen. De theatershow brengt naast het altijd hongerige rupsje maar liefst 75 karakters uit vier bekende verhalen tot leven. Jong en oud worden door middel van licht, geluid en beeld ondergedompeld in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg. De show belooft een feest der herkenning te zijn voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. De 75 kleurrijke poppen, de ritmische muziek en bijzondere licht- en geluidseffecten brengen groot en klein in verwondering, aldus de producenten.

theatershow Rupsje Nooitgenoeg

De show gaat op zondag 21 oktober in première in het Zaantheater en is daarna te zien in Nederland en Vlaanderen. De show is geschikt voor kinderen van 2 jaar en ouder en duurt 55 minuten.

Over Eric Carle

Eric Carle is een wereldberoemde Amerikaanse illustrator en kinderboekenschrijver. Van zijn 6e tot zijn 23e woonde hij in Duitsland. Zijn meest bekende boek is ‘The Very Hungry Caterpillar’ dat in 1969 uit kwam en sindsdien in 62 landen is uitgebracht en waarvan wereldwijd meer dan 46 miljoen exemplaren zijn verkocht. In Nederland is het boek vertaald naar Rupsje Nooitgenoeg. Eric Carle illustreerde meer dan zeventig boeken, waaronder vele bestsellers, en verkocht meer dan 145 miljoen boeken wereldwijd. In 2002 heeft Eric Carle met zijn vrouw een eigen museum geopend, het Eric Carle Museum of Picture Book Art.

theatershow Rupsje Nooitgenoeg

Over Just4Kids

Just4Kids is een distributeur/uitgever gespecialiseerd in media producten voor kinderen. Het bedrijf weet kinderharten te veroveren met bioscoopfilms, boeken, spellen en nu dus ook een theatershow. Just4Kids werkt samen met grote en mooie merken zoals Casper en Emma, Buurman en Buurman, Freek Vonk, Barbie, Brandweerman Sam, Shaun het schaap en vele andere mooie merken.

Over Mark van Ierssel

Mark van Ierssel is met zijn label Mark Theater een Nederlandse theaterproducent die gespecialiseerd is in theatershows voor kinderen. Recente voorbeelden zijn de huidige theatershow van Shaun het schaap ‘Bitzer is verliefd’ en alle recente producties van Sesamstraat. Daarnaast toerde hij met meesterkok Rudolph van Veen door de theaters met ‘Rudolph’s Christmas’ en produceert hij onder het label Kidshelden.nl alle live belevenissen van merken als Buurman en Buurman, Shaun het Schaap, PJ Masks, Regal Academy en meer.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.