Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Träxx, een supersnel spel

Review | Träxx, een supersnel spel 6 juli 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Träxx

Ben je op zoek naar een supersnel en superleuk spel? Dan is Träxx de tip voor jou! Ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie.

Träxx

Träxx is een spel van White Goblin Games. Bekend van onder meer het fantastische Rovers van de Noordzee. Het spel is bedacht door de bedenkers van Qwixx. Volgens de beschrijving is het spel zowel simpel als geniaal en binnen 2 minuten uitgelegd. En dat klopt als een bus! Wij namen het mee op vakantie in Italië en speelden het ‘s avonds voor onze bungalow. Niet ingewikkeld, maar toch veel plezier!

Träxx

Hoe moet je het spel spelen?

Iedere speler krijgt een papiertje met daarop zijn of haar speelveld. Elk speelveld is hetzelfde, alleen het punt waarop je begint verschilt. Het is de bedoeling dat je vanaf dat startpunt zoveel mogelijk vakjes op jouw speelveld probeert te bereiken. Het liefste vakjes met punten erin, want daarmee maak je de meeste kans om te winnen. Er worden 15 rondes gespeeld, iedere ronde wordt er een speelkaart omgedraaid.

Op die speelkaarten staan kleuren die corresponderen met de vakjes op de speelvelden. Je mag kiezen om enkele, of allemaal of geen van de vakjes op de speelkaart te gebruiken op jouw speelbordje. Let wel op, je mag je eigen lijn niet doorkruisen. Maak dus een zo lang mogelijke lijn over jouw speelbord. Er zijn 15 speelkaarten en Träxx duurt uiteindelijk zo’n 15 minuten. Het lijkt allemaal super simpel, en dat is het concept ook, maar in de praktijk moet je goed je hoofd erbij houden. Je kunt jezelf namelijk al vrij snel helemaal klem zetten.

Träxx

Aan de rechterkant van de speelvelden staat de puntentelling. Aan het einde bereken je hoeveel punten je hebt. Hoe meer vakjes je open laat, hoe meer minpunten. Het is dus echt van belang om een zo lang mogelijke lijn te maken!

Ons oordeel over Träxx

Mijn man en ik vonden het echt superleuk. Zoals gezegd hadden we Träxx meegenomen op vakantie en dit is een ideaal spel om gezellig ‘s avonds nog even te spelen als je geen zin hebt in ingewikkelde spellen. Het is lekker snel, simpel maar niet té simpel, waardoor het je aandacht voldoende vasthoudt. Daardoor is het spannend en blijft het uitdagend. Na een paar potjes krijg je een beetje door hoe je het beste kunt spelen en dat maakt het extra leuk! Echt een aanrader dit spel van White Goblin Games!

Träxx

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.