Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Railroad Ink

Review | Railroad Ink 17 juli 20191 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Railroad Ink

Ben je gek op puzzelen? En op spelletjes? Railroad Ink van White Goblin Games is de ideale combinatie. Lees snel verder over onze bevindingen!

Railroad Ink

Railroad Ink is een competitief puzzelspel voor iedereen van 8 jaar en ouder. Iedere speler heeft zijn of haar eigen speelbord. Het is de bedoeling dat je zo lang mogelijke wegen en spoorwegen aanlegt op jouw speelbord. Op elk bord zijn uitgangen, van wegen en spoorlijnen. Het is de bedoeling dat je deze met elkaar verbindt.

Er zijn vier dobbelstenen waar allerlei soorten wegen en spoorlijnen op staan. Een rechte lijn, een spoorlijn die via een station over gaat in een weg, een bocht enzovoort. Elke ronde als de dobbelstenen gerold worden, moeten de spelers deze stukjes weg (indien mogelijk) op hun eigen speelbord tekenen. Je mag niet zomaar lukraak overal beginnen, maar moet bij een uitgang beginnen. Ook mag de speler een paar speciale stukken weg gebruiken, die zie je bovenop het bord. Het gaat dan om allerlei soorten kruispunten.

Op zoek naar een ander leuk spel van White Goblin Games? Heb je Träxx al gespeeld?

Je bent dus het hele spel met je eigen speelbord bezig. Probeer zo lang mogelijke routes te maken. Ook krijg je extra punten als je de negen vakjes in het midden benut. Houd je allemaal doodlopende wegen over? Dan krijg je minpunten. In totaal worden er 8 rondes gespeeld. Wie er aan het einde de meeste punten heeft, wint het spel!

Verschillende versies

Er zijn twee versies verkrijgbaar van Railrond Ink: de diepblauwe versie en de vuurrode versie. De spellen zijn in principe identiek alleen bij allebei zit een andere uitbreiding. Bij de blauwe versie is dat rivieren en meren. Bij de rode versie is dat vulkanen en meteoren. Je kunt de spellen ook zonder uitbreiding spelen. Om het spel onder de knie te krijgen, zou ik dat zeker aanraden. Het is al hartstikke leuk om te doen zonder uitbreidingen overigens!

Ons oordeel

Railroad Ink is een leuk vlot spel waarbij je je hersenen flink moet laten kraken. Zoals je ziet hebben wij het zonder uitbreidingen gespeeld en dat was in het begin al uitdagend genoeg om ons mee te vermaken. Naarmate je een paar potjes speelt, krijg je een beetje door hoe je het het beste kunt aanpakken. Het is erg leuk dat je zelf mag tekenen, zelf vind ik dit een extra dimensie aan het spel geven.

Het is een spel dat echt anders is dan anders en daardoor zeker een aanvulling voor in de spelletjeskast! Ben je gek op puzzelen? Je kunt Railroad Ink ook alleen spelen!

Railroad Ink

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.