Reviews Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Review | Jurassic Brunch

Review | Jurassic Brunch 14 november 20208 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Jurassic Brunch

Jurassic Brunch is een spel voor twee personen. Een spelletje duurt ongeveer 15 minuten. Het is geschikt voor kinderen van zeven jaar en ouder. Jurassic Brunch is ontworpen door Bruno Cathala en wordt in het Nederlands in Nederland & Belgi√ę uitgegeven door The Flying Games & Geronimo.

Jurassic Brunch

Hoe wordt het spel gespeeld?

Eerst leg je de weilanden neer. Er zijn er vier, die kun je zelf neerleggen zoals jij wilt, als ze maar aansluiten. Wij hebben ze gewoon in een vierkant neergelegd. Daarna kies je allebei een kleur: blauw of geel. Iedere speler krijgt vijf dino’s. Vier daarvan mag je gelijk op het speelveld zetten. De overige lege vakken worden opgevuld met omgekeerde grasfiches.

Jurassic Brunch

Daarna ga je aan de slag. De dino’s mogen in een rechte lijn bewegen. Dit kan totdat ze op een grasfiche botsen, een andere dino of de raptor (de rode dino). Loop je tegen een grasfiche op? Dan mag je die omdraaien. Er zijn verschillende soorten fiches. Bij sommige mag je bijvoorbeeld een extra dino op het veld zetten of een fiche van je tegenstander afpakken. Met de rode raptor kun je je tegenstander ook flink dwarszitten.

Jurassic Brunch

Is iemand al zijn dino’s kwijt? Of zijn alle fiches op? Dan is het spel klaar. Dan tel je het aantal punten op en wie de meeste punten heeft, heeft gewonnen!

Meer leuke spellen? Ken je 50 Logicaraadsels voor kinderen al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

8 comments

  1. Wauw, dit zijn spellen die zich in de leefwereld van mijn kinderen bevinden! Duurtijd 15 minuten: ideaal over even een korte quality-time na een drukke werkdag!

  2. Wat een geweldig leuke spellen.
    Hier zou ik mijn kleinkinderen heel blij mee maken.
    Ik heb alleen, om privéredenen geen instagram , volg alleen bloglovin.
    Hoop mee te mogen loten ondanks dat en mijn kleinkinderen hiermee te kunnen bedanken voor alle mooie stoeptekeningen en eigen gebakken koekjes in deze coronatijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.