Boeken, School en Vrije tijd Knutselen en Educatief Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

50 Logicaraadsels voor kinderen

50 Logicaraadsels voor kinderen 11 november 202018 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

50 Logicaraadsels voor kinderen

Als het vandaag vrijdag is, welke dag is het dan twee dagen na de dag vóór overmorgen? Ken jij kinderen die gek zijn op dit soort raadsels? Dan is het spel de 50 Logicaraadsels voor kinderen een aanrader!

50 Logicaraadsels voor kinderen

Voor de jonge raadselfans heeft Tucker’s Fun Factory een leuk spel op de markt gebracht. Het kaartspel 50 Logicaraadsels voor kinderen bevat raadsels waarbij de hersenen even flink aan het werk mogen.

50 Logicaraadsels voor kinderen

De inhoud

Zoals de titel al zegt bestaat dit spel uit 50 raadsels. In het doosje vind je dan ook 50 kaarten met daarop de raadsels. Tevens vind je er een speluitleg bij om bepaalde onderdelen van het spel uit te leggen.

50 Logicaraadsels voor kinderen

Hoe werkt het?

Toch heeft het spel eigenlijk weinig uitleg nodig! Je pakt een kaart en leest de voorkant van de kaart voor. Deze mag je ook rustig plat op tafel leggen, zorg er in ieder geval dat je de achterkant niet ziet want daar staat het antwoord. Wanneer je het raadsel hebt gelezen kan je aan de slag! Wat is de oplossing en hoe kom je tot die oplossing?

De raadsels

Het is toegestaan om potlood en papier te gebruiken, bij sommige raadsels wordt het zelfs aangeraden om tot de oplossing te komen!

Wat vinden wij van de 50 Logicaraadsels?

Wij kregen van Tucker’s Fun Factory de mogelijkheid om 50 Logicaraadsels voor jonge raadselfans te testen. En met Jamie (8 jaar) in huis die altijd maar roept dat school te makkelijk is leek ons dat een leuke uitdaging.

De 50 Logicaraadsels voor kinderen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud, dus dat kwam mooi uit. Jamie koos een aantal raadsels en ging enthousiast aan de slag.

50 Logicaraadsels voor jonge raadselfans

En wat bleek? Dit was toch iets lastiger dan Jamie dacht. Of tenminste, hij dacht het even 1,2,3 op te lossen maar er moest wel even goed nagedacht worden. Na het eerste raadsel had hij de smaak te pakken!

Logicaraadsels
Logicaraadsels

Na een aantal raadsels zei hij enthousiast ‘dit is leuker dan de opdrachten op school’! En dat terwijl dit ook allemaal educatief van aard is. De raadsels richten zich op rekenen en taal en natuurlijk is begrijpend lezen hierbij ook erg belangrijk. De raadsels hebben leuke en herkenbare onderwerpen Wat ons betreft een aanrader om kinderen net wat meer aan het denken te zetten. Heerlijke hersengymnastiek!

Ook leuk om te lezen: Red Stories van Tucker’s Fun Factory

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

18 comments

  1. Wat leuk..dit zal een uitdaging voor kleinkinderen zijn..wie weet ruk ik ze los van het schermpje. Dit kinnen we samen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.