Boeken, School en Vrije tijd Reviews

Feeën in het woud: een nieuw avontuur van Aster en Vonk

Feeën in het woud: een nieuw avontuur van Aster en Vonk 10 november 2020Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Aster en Vonk 2 - Feeën in het woud

Stoere meisjesfiguren die niet weglopen voor een spannend avontuur. Dat mis ik nog wel eens in kinderboeken, waar de heldenrol meestal weggelegd is voor een man. Daarom vond ik het moderne sprookje Aster en Vonk – Magie om middernacht zo leuk. Dat boek mochten wij begin dit jaar lezen en voor jullie reviewen. De opvolger is sinds oktober ook verkrijgbaar in het Nederlands. Wij mochten dus opnieuw op reis met Aster en haar trouwe – pratende – viervoeter Vonk. Dit keer door het Diepe Donkere Woud in Feeën in het woud.

Wie is Aster ook alweer?

Aster of eigenlijk Assepoester woont samen met haar vader, stiefmoeder en twee zusters in een huisje in het bos. Net zoals het originele sprookje draaide Aster op voor alle vieze klusjes en waren haar stiefmoeder en zusters gemeen tegen haar. Maar opeens blijkt dat ze magische krachten heeft en verschijnt haar feeën peetmoeder Brian. Daarna beleeft Aster allerlei avonturen. Ze raakt bevriend met de prins en hij vraagt haar ten huwelijk. Het boek lijkt goed te eindigen maar dan tovert Aster onbedoeld tijdens een diner het gebraden varken tot leven. Iedereen denkt nu dat ze een heks is en dus slaan Aster en Vonk op de vlucht in het Diepe Donkere Woud.

Aster en Vonk – Feeën in het woud

Onderweg op reis door het diepe donkere woud, liep Aster Hans tegen het lijf. Hij was op de vlucht voor een echte heks omdat hij een peperkoekhuis heeft opgegeten en daarna allerlei leugens over de heks heeft verspreid. Zij is superboos. Maar als Aster het Feeënrijk kan bereiken, waar ze haar moeder hoopt te vinden, zal alles goed moeten komen. Ondertussen probeert ze haar magie onder controle te krijgen. Genoeg elementen voor weer een knotsgek en spannend boek. Zullen ze het Feeënrijk vinden?

Wat vinden we ervan?

Wat Feeën in het woud speciaal maakt zijn de prachtige illustraties. In het boek worden bepaalde scènes zo levendig beschreven dat je niet kan wachten op de tekening die op de volgende bladzijde staat. Daarnaast verwerkt de schrijfster op zo’n grappige manier moderne elementen in oude sprookjes. En is het verfrissend om te lezen dat Aster voor elk probleem wel een oplossing heeft en moeilijke, enge dingen niet uit de weg gaat. Echt een superstoer meisje. 

Vayèn (7) leest Feeën in het woud overigens niet zelf, ze zegt dat ze sommige woorden nogal lastig vindt. Zelf denk ik dat het een prima leesboek is voor kinderen. Veel tekeningen, doodles en geen lange lappen tekst achter elkaar. Ook staat er veel witruimte tussen de regels, wat het goed leesbaar maakt. Eén klein minpuntje vind ik dat alle tekeningen in zwart/wit/grijs zijn. De voorkant is zo kleurrijk, zou mooi zijn als alle tekeningen ook in kleur waren. Maar dat kan denk ik niet dat het boek voor een prijs van 16,99 te koop kan zijn.

Ik zie dat er in Engeland, waar de schrijfster vandaan komt, een derde boek in de serie is uitgebracht. Aster is dus nog lang niet klaar met haar spannende avonturen!

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.