Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Geef Oma een Kus | Review

Geef Oma een Kus | Review 7 november 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef Oma Een Kus

Heb jij liever geen natte plakzoen van oma? Dat is waar het in dit spel allemaal om draait. Zorg ervoor dat jij de zoen kan ontwijken door slim je kaarten te spelen. Vandaag vertellen we jullie alles over het spel Geef Oma een kus van Identity Games.

Geef Oma een Kus

Geef Oma een Kus is een grappig kaartspel waarbij je omstebeurt aan oma vertelt wat je voor geweldige (of minder geweldige) dingen hebt gedaan. Maak je oma trots dan kom je steeds dichter bij oma in de buurt. Maar pas op, want maak jij oma het allertrotst dan krijg je een natte zoen! En dat wil je niet of toch wel?

Geef Oma Een Kus - Identity Games

De inhoud

Wij kregen de mogelijkheid om het spel voor jullie te testen en delen graag onze ervaring! Om te beginnen de inhoud van het spel: 55 speelkaarten, kussende oma stempel, schmink potlood, trotsheidsmeter, fiche en de spelregels. Slechts een aantal onderdelen en heel eenvoudig in elkaar te zetten.

De inhoud

Hoe werkt het kaartspel?

Voordat je kan beginnen met het kaartspel Geef Oma een Kus moet het spel in elkaar gezet worden. Dit klinkt heftiger dan het is, want het is eigenlijk voornamelijk de lippen op oma bevestigen! Vervolgens schud je de kaarten en geef je elke speler 4 speelkaarten, de overige kaarten leg je gedekt op tafel. Nu ben je klaar om te beginnen!

De startopstelling

Kies een startspeler en draai de bovenste kaart van de gedekte stapel om. Alle spelers bekijken de kaarten die ze hebben gekregen en zijn om beurten aan de beurt. Het is de bedoeling om het fiche (dat start op vak 0) uit vakje 12 te houden. Speel jij in jouw beurt het fiche naar vakje 12 dan krijg je een natte zoen van oma!

De speelkaarten

Geef Oma een Kus bevat verschillende kaarten: de gele kaarten maken oma trots, je zet stappen naar oma toe, de rode kaarten maken oma minder trots en de blauwe kaarten zijn actie kaarten. Als je aan de beurt ben mag je het volgende doen:

  • Je speelt een kaart en voert de actie uit. De kleur van de kaart maakt niet uit en alle acties moeten altijd direct uitgevoerd worden.
  • Je speelt dezelfde kleur kaart als je voorganger en je hoeft de actie op de kaart niet uit te voeren.
  • Na het afleggen van een kaart pak je weer een nieuwe kaart op hand zodat je altijd 4 speelkaarten hebt.

De regels zijn heel eenvoudig, maar pas op! Kom jij op vakje 12 dan is het zoenen geblazen. Met het schmink potlood kleur je de lippen van oma rood en krijg je een dikke pakkerd!

Geef Oma Een Kus
Kus van oma

Wat vinden wij van Geef oma een Kus?

De kinderen vonden het spel hilarisch! De bedoeling is natuurlijk om de kus van oma te ontlopen, maar daar dachten Jamie (8 jaar) en Fenna (6 jaar) anders over. Die wilde in eerste instantie natuurlijk gewoon een zoen.

Geef Oma Een Kus

Na een aantal potjes ontdekte ze dat ze er natuurlijk ook voor konden zorgen dat mama de kus zou krijgen. Ineens gingen ze heel tactisch spelen, want ook dat kan bij dit spel. Goed nadenken en tellen, ga je vooruit of is het tijd om achteruit te gaan en heb je daarvoor de juiste kaarten? Het spel is eigenlijk heel simpel, maar tegelijkertijd ook heel hilarisch!

Een kus

De zoen is van schminck en dus eenvoudig te verwijderen. Hier in huis heeft het kaartspel Geef Oma een Kus voor een hoop hilariteit gezorgd, dus wat ons betreft een aanrader!

Ook leuk om te lezen: Het poepspel

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.