Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Raadsels oplossen met kaartspel Red Stories!

Raadsels oplossen met kaartspel Red Stories! 6 november 202015 Comments

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Met het kaartspel Red Stories vol raadsels kom je terecht in de wereld van detectives, spionnen en politie-inspecteurs. Je krijgt te maken met vindingrijke zakkenrollers, gierige graaiers en behendige bandieten. Op elke kaart staat een geheim. Zet je zintuigen op scherp, luister goed naar de aanwijzingen, leg verbanden en het belangrijkste: stel de juiste vragen!

De inhoud van Red Stories

In het doosje zitten 50 grote speelkaarten en de spelregels. Elke kaart heeft twee kanten. Aan de ene kant staat het raadsel met daarbij een plaatje, aan de achterkant staat de oplossing.

Het spelverloop

Bij het spelen van Red Stories heb je een hoofdinspecteur en een opsporingsteam. De hoofdinspecteur leest het raadsel op de kaart voor aan het opsporingsteam en laat ook het bijbehorende plaatje zien.

De hoofdinspecteur leest voor zichzelf de achterkant van de kaart met de oplossing. De spelers van het opsporingsteam stellen daarna om de beurt een vraag om zo het raadsel op te kunnen lossen. Als er meerdere spelers zijn dan mogen ze overleggen met elkaar. Je kunt het ook met z’n tweeën spelen. Dan is één speler de inspecteur en de ander de onderzoeker.

Het spel is geschikt vanaf 8 jaar, maar op de kaarten staan ook moeilijkheidsgraden aangegeven. Uiteenlopend van een junior-detective tot een professionele inspecteur. Het eerste niveau spelen wij ook met onze dochter van zes en is echt al te doen voor haar leeftijd (mits je ook goeie hints geeft).

Als je het spelletje nog net wat lastiger wilt maken, probeer dan eens vragen te stellen die alleen beantwoord kunnen worden met ‘ja’ of ‘nee’. Elke speler mag doorgaan met vragen stellen totdat het antwoord ‘nee’ is.

De verschillende niveau’s staan onderin aangegeven

Een voorbeeldraadsel

Ik zal natuurlijk niet alle raadsels verklappen, maar om jullie wel een idee te geven hierbij een voorbeeld van het simpelste niveau:

Het raadsel: Bankrover Benny kocht in een kiosk een klein pakje. Daarna nam hij rustig de tijd om zijn overval te plannen.

De oplossing: Om de bank rustig te kunnen bespioneren kocht Benny een pakje kauwgom. Hij wist dat de bewakingscamera’s iedereen filmden in het bankfiliaal. Daarom kauwde hij op een paar stukken kauwgom en blies hij een enorme bel. Die bel verborg zijn gezicht, zodat hij zonder herkend te worden, vermomd als onschuldige klant, het bankfiliaal rustig van binnen kon bestuderen.

Haha je snapt natuurlijk dat kinderen zulke oplossingen echt briljant vinden. Want wie bedenkt dat nou?

Wat vinden we van het spel?

Allereerst vind ik het super leuk dat ik weer een spel heb dat in groepsverband gespeeld kan worden. Hij is namelijk geschikt van 2 tot 20 personen. Tof om mee te nemen op kamp of om te spelen tijdens de feestdagen met familie (als dat weer kan tenminste).

Mijn man en ik spelen hem nu vaak met onze dochter. Vooral grappig om te horen met wat voor vragen ze komt. Heerlijk die fantasie. Je moet overigens nog best even goed nadenken, want met simpele vragen kom je er echt niet. Als je het met z’n tweeën speelt is het ook leuk om te kijken wie de minste vragen kan stellen voordat hij de oplossing raadt.

Het leuke aan Red Stories is dat je het er zo bij pakt en dat het makkelijk aan anderen uit te leggen is. Ook leert het je om out of the box te denken en goed naar een ander te luisteren. De plaatjes zijn leuk om naar te kijken en de raadsels zijn erg creatief bedacht. Voor 9 euro zeker een leuke toevoeging aan de spellenkast!

En lijkt deze variant je nou net te zoetsappig? Lees hier dan over de Black Stories editie!

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

15 comments

  1. Oh superleuk. Ik wil dit graag spelen met mijn kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes. Maar haar tante doet ook graag mee, die is gek op spelletjes.

    1. Dit spel is leuk voor de plusklas van onze dochter. Vorig schooljaar hadden ze green stories gespeeld. Dat vond iedereen heel cool

  2. Leuk dit spel, wij hebben in de familie de traditie om na het kerstdiner een spelletje te doen, dit is natuurlijk uitermate geschikt hiervoor, vooral omdat kinderen bij dit spel moeiteloos mee kunnen doen. Doe dus graag mee.

  3. Ik was wel al bekend met black stories, maar ik had geen idee dat er ook een junior versie van was. Mijn dochter vind de spellen van black stories heel interessant, maar die zijn eigenlijk nog veel te ingewikkeld voor haar. Dit spel lijkt mij daarom voor haar heel leuk, omdat het net een beter minder ingewikkeld is. Ik doe dus voor haar graag mee.

  4. superleuk om met mijn kleinzoontje te spelen, met de grotere spelen wij de black stories dus erg leuk om met de jongste deze versie te spelen!

  5. Dit spel lijkt met toch het leukste om te spelen met ons hele gezin. Heerlijk met elkaar, warme choco, tijdens de koude gure wintermaanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.