Reviews Speelgoed van het Jaar 2020 Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Black Stories Uni Edition

Black Stories Uni Edition 25 oktober 20208 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Black Stories

Lukt het jou om gitzwarte raadsels op te lossen? En dan niet alleen maar samen met een aantal andere spelers? Dan is Black Stories Uni Edition echt iets voor jou! Stel vragen en los het raadsel op. Dit spel is genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Wat zijn Black Stories?

Black Stories zijn gitzwarte raadsels die je samen op moet lossen. Een spel dat inmiddels al meerdere varianten kent en heel populair is. Ideaal om te spelen met grotere groepen, op kamp of gewoon thuis in de woonkamer.

Wij kregen Black Stories Uni Edition toegestuurd om te testen en delen onze ervaring met je!

De inhoud

Het spel Black Stories Uni Edition wordt geleverd in een klein doosje. En het bevat ook niet meer dag 50 speelkaarten (de raadsels) en een speluitleg.

De inhoud

Op de voorkant van een kaart staat het raadsel en op de achterkant de oplossing. Het spel bestaat uit een compact doosje met kaarten en is dus heel eenvoudig mee op reis te nemen.

Hoe werkt Black Stories?

Het spel Black Stories Uni Edition werkt heel eenvoudig. Je hebt voor het spel minimaal 2 spelers nodig, maar het liefst natuurlijk (veel) meer. Eén speler wordt de zogenaamde ‘Raadselmeester’ en wordt de meester van het raadsel. Hij of zij leest het raadsel voor en de andere spelers proberen dit op te lossen door vragen te stellen.

Black Stories - Speelgoed van het Jaar 2020

De vragen die gesteld mogen worden mogen alleen met ja of nee beantwoord worden. ‘Hoeveel boeken heeft de student in zijn kast staan?’ is dus een ongeldige vraag. ‘Heeft de student 20 boeken in zijn kast staan?’ is een correct vraag. Op deze manier ga je proberen de raadsels op te lossen.

Wat voor raadsels los je dan op?

Om wat voor raadsels gaat het nu precies hoor ik je denken. Deze raadsels zijn heel verschillend maar hebben in dit geval allemaal te maken met het studentenleven (Uni Edition). In deze editie van het spel lijkt de campus een veilige plek, maar professoren en studenten verdwijnen op geheimzinnige wijze. En dit los je alleen maar op door creatief na te denken.

Black Stories Uni Edition

Speelgoed van het Jaar 2020

Het spel Black Stories Uni Edition genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2020’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over dit product van Tuckers Fun Factory zegt de jury het volgende:

Black Stories is een spel met veel mogelijkheden: het kan in grote groepen worden gespeeld maar ook tijdens het koken. Soms duurt het lang, soms kort.

Vakjury, Speelgoed van het Jaar 2020

Wil jij stemmen op jouw favoriete speelgoed? Dit kan nog tot 1 november 2020 op de website www.speelgoedvanhetjaar.nl!

Wat vinden wij van het spel?

Bij spelletjes waarbij we moeten samenwerken moeten wij altijd even schakelen, zo ook bij Black Stories Uni Edition. Het spelen van de eerste kaarten was even wennen, want wat voor vraag stel je eigenlijk om bij het juiste antwoord te komen? Dat is nog lastiger dan je denkt!

Black Stories Uni Edition

Na een tijdje kwamen we los en konden we ook het soort raadsels steeds meer waarderen. Ik ben sowieso wel van thrillers en op zijn tijd wat horror maar mijn man minder. Wat je na een tijdje merkt is dat de oplossingen niet altijd voor de hand liggen. Out of the box denken is dus zeker van belang. Wat ons betreft een leuk spel voor grote groepen of voor studenten zelf! Met zijn tweeën is het wel wat lastiger spelen.

Het spel Black Stories Uni Edition is geschikt voor spelers vanaf 12 jaar oud!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.