Games en Elektronica

Cobra Kai dit najaar op Switch, PS4 en Xbox One

Cobra Kai dit najaar op Switch, PS4 en Xbox One 23 oktober 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Cobra Kai The Karate Kid Saga Continues

De populaire televisieserie Cobra Kai krijgt een eigen game! Dit najaar verschijnt de game voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Cobra Kai is een vervolg op de Karate Kids films.

Cobra Kai

Een van de meest populaire franchises uit de jaren-80 is misschien wel The Karate Kid. Na meerdere films en een goed bekeken televisieserie verschijnt er dit jaar ook een game. Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues is een 2D side-scrolling beat ’em up’ met dezelfde charme, actie en spanning als de films en serie.

Cobra Kai The Karate Kid Saga Continues 3

Bekende gezichten

De ontwikkelaar heeft er alles aan gedaan om de specifieke sfeer van de films en serie in de game te vangen. De soundtrack is samengesteld door dezelfde mensen die ook achter de Cobra Kai serie zitten. Natuurlijk duiken de bekende gezichten van Daniel LaRusso en Johnny Lawrence, met de stemmen van de acteurs Ralph Macchio en William Zabka op. Het spel beschikt over acht speelbare personages met elk hun eigen aanvallen en combo’s.

Cobra Kai The Karate Kid Saga Continues 3

Meerdere vechtmogelijkheden

De gevechten vinden plaats in meerdere speel modi; local campaign en couch co-op. Naast de talloze vechtmogelijkheden maakt de game gebruik van toegankelijke gameplay en diepe RPG-elementen om de game zowel speelbaar en leuk te houden voor echte gamers en maar ook voor de minder-ervaren fans. De spelers kunnen zelf bepalen hoe diep zij in het spel willen gaan. Zo zijn er in totaal meer dan 60 verschillende aanvallen.

Cobra Kai The Karate Kid Saga Continues 3

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel de Miyagi-Do als Cobra Kai. Waarbij de serie een 35-jaar later vervolg is op de films, geeft de game antwoord op de vraag wat er in die tussentijd is gebeurd met deze geliefde personages. De serie was al een doorslaand succes op YouTube Premium, met meer dan 85 miljoen weergaven per seizoen, en verhuist nu naar Netflix voor een nog groter publiek. Een derde seizoen wordt later in 2020 verwacht.

Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues is vanaf 27 oktober verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One.

Meer gamen? Ken je DreamWorks Trollhunters: Defenders of Arcadia al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.