Reviews Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Point Salad | Maak een volle salade

Point Salad | Maak een volle salade 14 maart 20207 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Point Salad

Een lekker kort kaartspelletje met kleurige, fleurige kaarten. Dat is Point Salad van White Goblin Games. We hebben dit spel voor jullie getest en vertellen je er mee over!

Point Salad

Point Salad is geschikt voor twee tot zes spelers. Het is zoals gezegd een snel kaartspel. Een potje duurt dan ook slechts ongeveer 10 tot 15 minuten. Kinderen vanaf een jaar of 8 kunnen het spelen. Point Salad komt in een groen, vrolijk doosje. Daarin zitten uiteraard de spelregels en 108 dubbelzijdige groente- en puntenkaarten. De spelregels zijn simpel en je kunt dus gelijk aan de slag om een lekkere salade te maken!

Point Salad

Hoe gaat het spel in z’n werk?

Het spel wordt alleen als je het met zes spelers speelt met alle 108 kaarten gespeeld. Naarmate er minder spelers zijn, zijn er ook minder kaarten. Wij speelden het bijvoorbeeld met drie mensen en dan heb je slechts 54 kaarten.

Schud alle kaarten en maak daarna drie stapels met de groentezijde naar beneden. Draai van elke stapel de bovenste twee kaarten om en leg die onder de stapel. Dit is de groentemarkt. Dat ziet er dan zo uit:

Point Salad

En dan kun je aan de bak! Tijdens jouw beurt mag je of één puntenkaart pakken of twee groentes. Deze leg je vervolgens open voor je neer. Daarna draai je kaarten van de stapel om, om op die manier de groentemarkt weer aan te vullen. Er is één extra actie die je mag doen: je mag een puntenkaart omdraaien en voortaan als groentekaart gebruiken. Andersom is dat niet toegestaan.

Op de puntenkaarten staan allerlei manieren waarop de groentes punten waard zijn. Let op! Soms zijn groentes ook minpunten. En erg belangrijk: groentekaarten kunnen meerdere keren bij verschillende puntenkaarten ingezet worden.

Point Salad

Het spel is afgelopen als alle kaarten op zijn. En daarna is het tellen geblazen! Bereken jouw score. En vanzelfsprekend wint degene met het hoogste aantal punten. Omdat het een supersnel spel is, kun je ervoor kiezen om meerdere rondes te spelen.

Point Salad

Wat vond ik van het spel?

Ik vond het echt een heel leuk spel. Korte, snelle kaartspellen is helemaal mijn ding en dit spelletje is dus helemaal in mijn straatje. Het deed me denken aan We Will Wok You, ook van White Goblin Games. Het is een relatief simpel spel, maar er komt zeker wel tactiek bij kijken. Je moet natuurlijk kiezen waar je op in gaat zetten. Welke puntenkaarten ga je pakken? En zijn die groentes wel beschikbaar of azen jouw medespelers ook op deze groente(s)? Dan wordt het alweer een stuk lastiger om jouw punten binnen te slepen.

Point Salad

Al met al kan ik niet anders zeggen dan dat Point Salad wederom een zeer geslaagd kaartspel is van White Goblin Games. Het is uitdagend, tactisch en leuk!

Point Salad

9

Speelplezier

9.0/10

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

7 comments

  1. Chris Claeys
    Chris Claeys OOHHHH.. zalig nu we thuis moeten blijven met de kleinkinderen zou dit heel welkom zijn

  2. Snelle kaartspelletjes doe het hier altijd goed. Leuk om te doen, zeker nu we thuis moeten blijven.
    Mijn lievelingsgroente is witlof, wel met ham en kaas ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.