Bouw en Constructie Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Met Hubelino leren rekenen doe je zo!

Met Hubelino leren rekenen doe je zo! 13 maart 202012 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Hubelino leren rekenen

De kans is groot dat je de knikkerbanen van Hubelino wel kent! De Hubelino baan die met DUPLO te bouwen is of de Hubelino Pi knikkerbaan! Maar wist je dat Hubelino ook educatieve sets en leerspellen heeft? Vandaag vertellen we meer over de educatieve set: Hubelino Leren Rekenen!

Hubelino leren rekenen

Vroeg of laat leren kinderen natuurlijk rekenen! En met de educatieve set Hubelino leren rekenen leren kinderen dit op een speelse manier. Lekker bouwen met blokjes en tegelijkertijd de rekenvaardigheid ontwikkelen! Wij kregen de optie om deze set te testen en dat vond Fenna (5 jaar) maar al te leuk!

Hubelino

De inhoud

Het uitpakken is al een feestje! De educatieve set zit in een soort koffertje en wanneer je deze opent zie je bouwplaten en een heleboel bouwstenen. Om precies te zijn: 5 bouwplaten en 115 bouwstenen met getallen, rekensymbolen en gele en rode bouwblokjes.

Hubelino leren rekenen - de inhoud

Hoe werkt het?

Wij ontvingen een Duitse variant van de bouwset, maar dat mocht de pret niet drukken. Want al beheers je de Duitse taal niet, eigenlijk spreekt het voor zich. Je kan kinderen op verschillende manieren leren rekenen met de Hubelino leren rekenen set. Wij begonnen met een eenvoudige manier.

Hubelino educatieve set

Ik plaatste een aantal gekleurde blokjes op een rijtje. Zo kon Fenna tellen en het juiste getal erbij zoeken of in het laatste geval eigenlijk al een som maken van de gele en rode blokken bij elkaar. Enthousiast ging ze aan de slag en al snel kreeg ik de bouwplaat met de juiste antwoorden terug!

Leren tellen met Hubelino

Door naar de volgende stap, want de naam van de set is natuurlijk Hubelino leren rekenen! Tijd voor de echte sommen. De set geeft je de mogelijkheid om met + en – te werken. Of met de symbolen > (groter dan) en < (kleinder dan). Voor Jamie (7 jaar) die de tafels aan het leren is, is het jammer dat er geen x symbolen bij zitten. Maar goed voor Fenna is deze basis voldoende.

Hubelino leren rekenen
Hubelino educatieve set

Even goed tellen, soms nog op de handen, maar na even rekenen kwam Fenna tot de juiste resultaten. Het juiste blokje erbij zoeken en weer inleveren bij juf mama!

Hubelino leren rekenen: onze mening

Hubelino leren rekenen is een uitgebreide speel- en leerset in een handige opbergkoffer. Het plezier van bouwen met bijvoorbeeld DUPLO blokken wordt doorgevoerd in deze educatieve set. Kinderen leren dus op een hele speelse manier om simpele sommen te maken, door te bouwen.

De set is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud. En voor de 4-jarige kan je dus bijvoorbeeld met de makkelijkere sommen beginnen. Vervolgens kunnen de + en – symbolen worden toegevoegd en voor nog wat meer uitdaging kan je gaan werken met groter en kleiner dan. Kinderen zijn er dus wel even zoet mee. Hebben ze zelf geen zin om te rekenen dan kunnen ze ook grotere broers en zussen of de ouders aan het werk zetten. Zo ontkwam ik er ook niet aan:

Leren rekenen

Ook leuk om te lezen: De magnetische letterdoos

De set bevat voldoende getallen om meerdere sommen te maken. Ook tegelijkertijd op de vijf bijgeleverde bouwplaten. Dit is dus volgens mij ook uitermate geschikt in de kleuterklassen en groep 3!

En de set is ook nog eens handig voor onderweg. Doordat je de sommen op een bouwplaat vastklikt kan er ook prima in de auto geoefend worden. Wat ons betreft is deze set een echte aanrader!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

12 comments

    1. Doe heel graag mee voor onze zoon, die bij het leren op school veel baat heeft bij visuele ondersteuning, dus zeker nu hij thuisonderwijs krijgt is dit perfect voor hem.

  1. Dis is wel wat voor mijn dochtertje. Mijn zoon zit in groep 3 en kan haar er mooi een beetje bij helpen. Leuk zo ben je echt spelend aan het rekenen.

  2. Ik heb geen Soc. Media (om privéredenen) , volg alleen Bloglovin.
    Hoop mee te mogen doen voor mijn kleindochter.
    Spelend rekenen, hoe leuk kan het zijn.

  3. Wow onze jongste wordt nu 4 zonder afscheid van de opvang en het wennen op school. Daar keek ze al maanden naar uit. Dit zou super zijn om toch een beetje mee te doen met het thuisonderwijs met grote zus. Ik duim!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.