Informatief & Tips Trends

PLUS laat kinderen nieuwe smaken ontdekken met Kruiden Sjeffies

PLUS laat kinderen nieuwe smaken ontdekken met Kruiden Sjeffies 26 augustus 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Kruiden Sjeffies

Sparen jullie ook altijd fanatiek bij toffe supermarkt acties? PLUS introduceert Kruiden Sjeffies. Lees snel verder!

Kruiden Sjeffies

Meer dan de helft van de ouders met kinderen van 6 tot 12 jaar ervaart dat hun kinderen moeilijke eters zijn (55%). Zij koken daarom vaak maaltijden waarvan zij zeker weten dat hun kinderen het lekker vinden (91%). Dit blijkt uit onderzoek van PLUS uitgevoerd door PanelWizard. Om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met nieuwe ingrediënten en smaken introduceert PLUS de Kruiden Sjeffies. Dit zijn twintig vrolijke karakters met ieder hun eigen kruid om zelf te kweken. En jij kunt die sparen! De 20 kruiden die te sparen zijn tijdens deze spaarperiode zijn: anijs, basilicum, bieslook, broccolikruid, citroenbasilicum, citroenmelisse, dille, gele mosterdkruid, kervel, komijn, krulpeterselie, paksoikruid, platte peterselie, preikruid, rode radijskruid, rucolakruid, selderij, tuinkers, uikruid en venkelkruid.

Samen aan tafel

De avondmaaltijd is bij veel Nederlandse gezinnen nog steeds een echte familieaangelegenheid, blijkt uit hetzelfde onderzoek van PLUS. Bijna iedere dag wordt er met het hele gezin een zelf gekookte maaltijd gegeten (88%). De meeste ouders houden daarbij rekening met wat hun kinderen lekker vinden. Een kwart (26%) schotelt hun kinderen bijna nooit nieuwe of onbekende ingrediënten voor. 30 procent van de ouders gaat zelfs zo ver dat zij ervoor kiezen om minimaal één dag in de week apart voor hun kinderen te koken. 

Kinderen zijn de Sjef!

Ingrediënten verstoppen of apart koken is helemaal niet nodig, vindt PLUS. Betrek je kinderen bij het bereiden van de avondmaaltijd en het eten valt wél goed in de smaak. Een door henzelf gekookte maaltijd vinden kinderen veel vaker lekker (54%). Een derde van de kinderen (34%) helpt nu al minimaal één keer per week mee met koken. Door dit nog eens extra aan te wakkeren worden de ouders dubbel geholpen, ze vinden het immers heel belangrijk dat de kinderen zo iets meer over de ingrediënten en recepten leren (85%). 

Spaar voor Kruiden Sjeffies

Omdat goed eten ook staat voor weten wat je eet, wil PLUS in deze periode kinderen iets meer meegeven over waar hun eten vandaan komt. Om ‘klein’ te beginnen zijn er nu Kruiden Sjeffies, twintig vrolijke karakters met elk hun eigen kruid en een bijpassend recept zoals kruidenpannenkoekjes of een poké bowl.  Kinderen maken zo op een leuke manier kennis met verschillende kruiden door ze zelf te kweken en tijdens het koken te gebruiken in de maaltijd. Zo laten ze aan hun ouders zien wie de Sjef is! Bij PLUS kan van zondag 1 september t/m zaterdag 5 oktober gespaard worden voor de Kruiden Sjeffies. Bij elke vijftien euro aan boodschappen ontvangt de klant één Kruiden Sjeffie.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.