Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Planeet Omar – Gigantische raketexplosie

Planeet Omar – Gigantische raketexplosie 15 september 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Planeet Omar - Gigantische raketexplosie 2

Planeet Omar is een boekenreeks van de Engelse schrijfster Zanib Mian. Het draait allemaal om Omar. Hij zit nog op school en beleeft daar van alles. Hij is meestal met zijn beste vrienden; Charlie en Daniël. Er zijn al meerdere boeken verschenen van Planeer Omar, zoals Geflopte superheld waar we eerder over schreven.

Planeet Omar – Gigantische raketexplosie

In dit nieuwste deel Gigantische raketexplosie besluiten Omar en zijn vrienden mee te doen aan een raketbouwwedstrijd. Zijn moeder is wetenschapper en samen met haar gaan ze aan de slag. Dit leidt tot een mooi avontuur waarin we onder meer te weten komen wat ‘scheetkracht’ is. Dat de auteur biologie heeft gestudeerd en les heeft gegeven, komt ook in dit boek duidelijk weer naar voren. Zo proberen Omar en zijn vrienden verschillende dingen om de raket te laten vliegen. Ze proberen de kracht van water en bijvoorbeeld ook cola en mentos.

De boeken zijn zoals gezegd van de schrijfster Zanib Mian. Toen zij erachter kwam dat er voor haar kinderen geen boeken waren met islamitische hoofdpersonen, besloot ze haar eigen boek te schrijven. Daar is de boekenserie Planeet Omar uit voortgekomen. In de serie zijn nu vijf boeken uitgekomen.

Wat vindt Spencer van het boek?

Spencer is 7 en doet niets liever dan lezen. Dit is het eerste boek van Planeet Omar dat hij leest. Het boek leest lekker weg en blijft voor kinderen aantrekkelijk door allerlei verschillende lettertypes en illustraties die in het boek voorbij komen. Daarnaast is het zeer eigentijds. Zo wordt er gesproken over appjes sturen en komt ook Google een paar keer voorbij. Daarnaast is het leuk voor kinderen om wat over een andere religie/cultuur te leren. Zo kwam Spencer vragen wat halal betekent en ook waarom de moeder van Omar een hoofddoek draagt. Spencer vond het boek vooral erg grappig en leuk. Nu gaan we de andere delen ook lezen!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.