Games en Elektronica Reviews

Disney Dreamlight Valley | Fantastische life-sim van Disney

Disney Dreamlight Valley | Fantastische life-sim van Disney 14 september 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Disney Dreamlight Valley (15)

Een life-sim die helemaal draait om Disney. Onlangs verscheen Disney Dreamlight Valley. Een schitterende game die een must is voor alle fans van spellen zoals Animal Crossing en van Disney uiteraard. Je kunt het nu op verschillende platformen kopen voor 30 euro. Als het goed is, verschijnt het spel volgend jaar gratis. Ik kon me niet inhouden en heb het gekocht via Steam op de pc.

Disney Dreamlight Valley

In Disney Dreamlight Valley draait alles om de vallei die ooit mooi was. Maar er is iets vreselijks gebeurd: The Forgetting. De karakters hebben geen geheugen meer en het land is overspoeld met donkere doorns. Aan jou de schone taak om de vallei te redden en het land weer mooi te maken. Om dit te bereiken moet je allerlei quests doen, koken, vissen, allerlei spullen verzamelen en nog veel meer. Tijdens het avontuur ontmoet je allerlei bekende Disney-karakters en ontdek je steeds meer werelden. Zo leer je koken in Ratatouille, kun je op stap met Mickey en kom je ook de zeeheks Ursula nog tegen.

Mijn mening

Ik vind zowel Disney als dit soort games helemaal geweldig, dus dit spel is een kolfje naar mijn hand. Het spel ziet er fantastisch uit en heeft heel veel te bieden. Het is een beetje een combi tussen een RPG qua quests en een game zoals Animal Crossing en Dinkum qua life-sim. Je kunt de Valley zo inrichten zoals jij wilt. Dat is één van de meest fantastische dingen aan deze game; werkelijk alles is te costumizen. Daarnaast zijn alle karakters die je tegenkomt ontzettend leuk. Als je een karakter hebt geholpen komt het ook in de vallei wonen en kun je er bevriend mee maken. Het spel heeft vrij veel content en erg veel werelden om te ontdekken. Er is al een Toy Story wereld aangekondigd, hoe leuk is dat!

Wat ook een voordeel is aan Disney Dreamlight Valley, is dat je het eigenlijk onbeperkt kunt spelen. Met bijvoorbeeld Animal Crossing heb je op een gegeven moment alles gedaan en moet je bijvoorbeeld wachten tot fruit weer aangroeit of de groente die je verbouwt klaar is. Daarom is time travellen ook zo populair bij veel Animal Crossing spelers. Dat is bij dit spel niet nodig. Wat ook wel een gevaar is natuurlijk, want het is ontzettend verslavend 😉

Kortom; het is echt een fantastisch spel en zeker een aanrader!!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.