Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed van het Jaar 2022 Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Leer schaken met Het verhaal van Koning Schaak

Leer schaken met Het verhaal van Koning Schaak 13 september 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Het verhaal van Koning Schaak

Ons zoontje (7) wil heel graag leren schaken. Ik vond het best lastig waar ik moest beginnen, want schaken is niet de gemakkelijkste denksport om te leren. Maar we hebben de ideale oplossing: Het verhaal van Koning Schaak. Dit is dé manier om kinderen op eenvoudige manier kennis te laten maken met schaken. En het is ook nog eens de winnaar van Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie wetenschap en educatie. Je kunt nog stemmen voor de publieksprijzen trouwens daarvoor! Wij kregen het spel van Megableu thuis gestuurd en vandaag lees je onze review.

Het verhaal van Koning Schaak

Zoals gezegd is Het verhaal van Koning Schaak een manier om kinderen kennis te laten maken met schaken. De makers van Koning Schaak probeerden 12 jaar geleden een kind te leren schaken door alle zetten uit te leggen. Om uit te leggen hoe het werkt, schreven ze een sprookje rondom Koning Schaak en Koning Trippel. Elk schaakstuk heeft een geïllustreerd verhaal over hoe dat stuk graag beweegt. Om deze sprookjes tot leven te brengen, hebben de makers gewone schaakstukken met een handigheidje gemaakt. In elk schaakstuk kan een eigen sprookjesfiguur geplaatst worden. Op die manier kunnen kinderen de sprookjes visueel met het schaakbord verbinden en begrijpen hoe de stukken bewegen. Nadat de kinderen naar de sprookjes hebben geluisterd, kunnen ze volledige schaakpartijen spelen.

Je krijgt dus flink wat materiaal in de doos van Koning Schaak. Je krijgt een speelbord met twee speelzijden. Een normaal schaakbord en een sprookjesachtig schaakbord dat bij het verhaal past. Daarnaast krijg je 32 personages, een verhalenboek, 30 minigame-fiches en twee opbergzakken.

Wat vinden wij van het spel?

Dit is misschien wel leuk leukste dat we ooit hebben mogen reviewen. De timing kon ook niet beter; net toen we Spencer wilden leren schaken, kregen we dit spel. Spencer is 7 en kan goed lezen dus hij kon zelf uit de voeten met het boek. Ieder schaakstuk heeft dus een eigen verhaaltje en eigen minigames om zo de stappen uit te leggen van het spel. Uiteindelijk leer je alle zetten en zo leer je dus stapje voor stapje schaken. De vormgeving is ontzettend leuk en het speelmateriaal is van goede kwaliteit.

Spencer vond het ontzettend leuk om dit samen te spelen. Gretig ging hij aan de slag en al snel leerde ik dat Koning Schaak niet zo ver kan lopen omdat hij zijn zakken zo vol zitten met eten. Stapje voor stapje hebben we alle stukken doorgenomen en heel voorzichtig spelen we nu potjes schaken. Met nog een beetje hulp van ons uiteraard. Ik vind het zo ontzettend leuk dat hij dit nu leert. Nog even oefenen en hij kan ook met zijn opa’s en dergelijke spelen.

Meer Megableu? Lees hier onze review van Drijfzand!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.