Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Spellen en Puzzels

Pieter Konijn bordspel: Het avontuur in het bos

Pieter Konijn bordspel: Het avontuur in het bos 21 april 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Pieter Konijn bordspel

Ik ben gek op spelletjes en vind het ook superleuk om (bord)spellen met mijn zoontje Spencer te doen. Hij is nu vijf en dus kunnen we steeds meer spellen spelen. Onlangs kregen we het Pieter Konijn bordspel van Just Games opgestuurd. Vandaag lees je onze bevindingen.

Pieter Konijn bordspel

Het spel heet: Pieter Konijn – Het avontuur in het bos en dat is ook precies wat het is! Samen met de bekende karakters uit de serie ga je op avontuur in het bos. Het spel wordt aangeraden voor kinderen van vier jaar en ouder en je kunt het met twee tot vier personen spelen. Een potje duurt ongeveer 30 minuten.

Pieter Konijn bordspel

Hoe gaat het spel in z’n werk?

Allereerst begin je met het maken van het speelbord. Yep, dat is elke keer anders Je legt de stukken tegen elkaar waardoor je je eigen speelveld maakt. Alle spelers kiezen een figuurtje uit. Daarna verdeel je de voorwerpfichès (omgekeerd) op de speelstukken. Pak de gevarenmeter erbij en plaats Ronald Rat erop. De schurken zet je op nummer één van het speelveld. Daarna kun je beginnen!

Pieter Konijn bordspel

Het Pieter Konijn bordspel gaat als volgt. De speler gooit met de dobbelsteen. Gooi je voetstapjes? Dan mag je over het speelveld lopen. Ligt er een voorwerpfichè op dat speelveld? Dan is het van jou. Gooi je Ronald Rat? Dan moet deze een stap verder op de gevarenmeter. De schurken komen dan te staan op het speelveld waarvan het nummer gelijk is aan het nummer waar de rat nu op staat. Staat toevallig net jouw poppetje op de plek waar de schurken terecht komen? Dan moet je terug naar start.

Pieter Konijn bordspel

Wat vonden wij van het bordspel?

Onze kinderen kijken geregeld Pieter Konijn op de verschillende streamingsdiensten en vinden het een erg leuke serie. Het Pieter Konijn bordspel was dan ook zeker welkom. Het spel is goed te snappen en heeft simpele regels. Ik vond het ook erg mooi vormgegeven. Het is leuk dat je elke keer een ander speelveld hebt. Dit houdt de variatie erin.

Soms vindt ons zoontje het nog wat lang duren; hij is een ongeduldig type met spelletjes. Daarom heb ik een eigen variant bedacht: degene die vijf fiches heeft gepakt, wint. Ze mogen dus ook hetzelfde zijn en niet allemaal anders. Wellicht een tip voor degenen met jongere, ongeduldige kinderen zoals ik. Ook onze dochter van drie heeft deze variant al een paar keer meegespeeld.

Voor een gezin met jonge kinderen is dit echt een mooi bordspel om in de kast te hebben!

Pieter Konijn bordspel

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.