Games en Elektronica Reviews

Parkasaurus | Bouw je eigen dinosauruspark

Parkasaurus | Bouw je eigen dinosauruspark 4 september 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Parkasaurus

In het spel Parkasaurus run je een park vol met dinosauriërs. In dit tycoon management spel zorg je voor de dino’s, doe je research en moet je zorgen dat er genoeg entertainment is voor de bezoekers. Wij mochten het testen en vandaag lees je onze bevindingen!

Parkasaurus

Parkasaurus is te koop via Steam op de PC. Ik heb onlangs een nieuwe gaming laptop gekocht en ben sindsdien druk met gamen op mijn laptop. Ik was dan ook erg blij dat ik de kans kreeg dit spel te testen.

Parkasaurus

In Parkasaurus is het de bedoeling dat een speler een park bouwt voor dino’s. Het spel biedt veel opties. Je kunt zelf de verblijven ontwerpen waar de dino’s in wonen. Dit begint simpel met slechts één of twee soorten hekwerk, maar naarmate het spel vordert komen er veel meer opties. Zorg dat de dino’s in het juiste type verblijf wonen. Sommigen willen liever in een toendra wonen, maar sommigen in het regenwoud. Voor ieder type zijn andere bomen, struiken en stenen. Ook moet je voor eten zorgen en moet er vertier zijn voor de beesten. Maar let op! Je verblijf moet wel sterk genoeg zijn, anders ontsnappen de dino’s en slopen ze je park. Geloof me, I learned the hard way 😉

Parkasaurus

Maar daarmee ben je er nog lang niet. Het is een attractiepark, dus er moet voldoende eetgelegenheid zijn, toiletten, bankjes, versieringen enzovoort. Ook moet je personeel aannemen om het park en de dieren te onderhouden. Daarnaast kun je onderzoek doen om steeds meer te ontdekken en te unlocken. Ook erg origineel in Parkasaurus is dat je een soort opgravingen kunt doen, daarmee kun je fossielen ontdekken waarmee je weer nieuwe dino-eieren kunt kopen.

Parkasaurus

Er zijn allerlei werelden in Parkasaurus die je kunt doen. Je begint met een tutorial en daarna kun je over de gehele wereld parken openen en de opdrachten voltooien. Er is ook een sandbox-mode. Uiteraard heeft ieder park weer zijn eigen uitdagingen en eigen landschap en dergelijke.

Parkasaurus

Wat vond ik van het spel?

Ik ben gek op tycoon spellen en heb me vroeger uuuuuuuren vermaakt met Rollercoaster Tycoon, Sim City en nog veel meer dan dat soort spellen. Parkasaurus is dus helemaal in mijn straatje. En het spel stelt zeker niet teleur. De graphics zijn prachtig. Er zijn heel veel werelden die je kunt spelen en er zijn heel veel opties.

Het spel blijft me boeien en verveelt zeker niet veel. Je kunt zoveel researchen en ontdekken. Enige minpunt vond ik de tutorial, die was duidelijk, maar bleek lang niet alles te dekken. Daardoor liep ik in latere werelden soms vast, omdat ik niet gelijk snapte wat ik moest doen. Al met al vind ik het een superleuk spel en ben ik heel blij dat het in mijn Steam-bibliotheek staat. Ik ga het zeker blijven spelen!!

Parkasaurus

Meer gamen? Ken je Farmer’s Dynasty voor de Nintendo Switch al?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.