Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed van het Jaar 2022 Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Origami 3D | Urenlang knutselplezier

Origami 3D | Urenlang knutselplezier 12 oktober 20223 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Origami 3D

Bootjes vouwen doet Luuk graag. Het liefst zo klein mogelijk, van ongeveer 1 cm. Ja, het kan echt! Maar op een gegeven moment ben je daar als 10-jarige ook wel klaar mee. Origami 3D van Selecta biedt dan een geweldige uitkomst met hun schitterende 3D-dieren! Het speelgoed is ook nog eens de winnaar van de titel Speelgoed van het Jaar in de categorie Knutsel en Educatief en maakt nog kans op de publieksprijs! Maar daarover straks meer.

”Oh deze is superhandig! Er zit een boekje bij met stap voor stap uitleg!” Luuk is gelijk enthousiast wanneer hij de doos uitpakt van de 3D-pauw van Alexander. Hij is al bekend met 3D-origami, maar bij dat merk had je enkel een YouTube video beschikbaar. Bij deze pauw dus ook een boekje, én ook een YouTube video mocht je er niet meer uitkomen. Je scant eenvoudig de QR-code op de doos en je ziet direct de video. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het dier, dat maar liefst uit 549 stukjes bestaat, in elkaar moet zetten.

Origami 3D

Vouwen, vouwen en nog eens… Het voorbereidende werk duurt nog wel het langst: in de doos zitten vijf kleuren vellen waarvan allemaal stukjes gevouwen moeten worden. 549 stukjes dus! Als je het eenmaal doorhebt, is het heel eenvoudig, maar hier is Luuk wel even mee bezig. De pauw wordt 25x12x17: “Dit is het grootste dier dat ik ooit gemaakt heb!”

Speelgoed van het Jaar

En het Origami 3D is dus ook de winnaar van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar en maakt nog kans op de publieksprijs daarvan! Stemmen kan tot 28 oktober 2022. Winnaars van de Publieksprijzen worden bekendgemaakt op 8 november. Omdat we uiteraard jullie snel de pauw wilden laten zien, is de pauw van Luuk nog niet helemaal af. Hij moet nog 145 stukjes vouwen. Daarna moet de pauw nog in elkaar gezet worden! Het is dus een flinke klus om een mooie Origami 3D pauw te maken. De adviesprijs voor dit speelgoed is 19.99. Flink waar voor je geld dus, want het is echt iets waar je langere tijd mee bezig bent! Zo moet de de pauw er in ieder geval uit komen te zien:

Selecta is trouwens ook met het spel Les Papattes in de prijzen gevallen!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.