Buitenspeelgoed Reviews Speelgoed van het Jaar 2022 Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Les Papattes | Mooi houten spel voor buiten

Les Papattes | Mooi houten spel voor buiten 5 oktober 2022Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Les Papattes

Lekker buitenspelen! Dat kan met dit mooie weer gelukkig deze week nog mooi. Wij hebben een toffe tip voor je: Les Papattes. Een mooi houten spel dat de winnaar is van de verkiezing Speelgoed van het Jaar in de categorie Buitenspelen. Daar later meer over. Laten we eerst eens in het spel zelf duiken!

Les Papattes

Les Papattes is zoals gezegd een houten spel. Het bestaat uit schijven met pootafdrukken. Deze pootafdrukken zijn van de volgende dieren: een zebra, een olifant, een gazelle en een leeuw. Daarnaast krijg je een touw. Daar zitten aan weerszijden pootafdrukken van krokodillen op. Dat is de rivier. En tot slot de bananen. Deze vertegenwoordigen de apen. Het spel is vrij simpel neer te leggen: leg het touw horizontaal op de grond. Op ongeveer 7 meter daarvan ga je staan. Je kunt het spel met minimaal twee en maximaal vier spelers spelen. Iedere speler krijgt een set van een dier, plus een banaan. Het spel bestaat uit meerdere rondes. Heb je als eerste 25 punten? Dan heb je gewonnen!

Om de beurt gooien spelers hun Papatte. Deze moet steeds landen tussen je vorige Papatte en de rivier. Als je hebt gegooid, wordt gekeken of een worp geldig of ongeldig is. Ongeldig is bijvoorbeeld als je voorbij de rivier hebt gegooid. Is jouw worp ongeldig? Dan wordt jouw houten schijf aan de krokodillen gevoerd. Als alle Papattes zijn gegooid, komen de bananen in het spel. Hiermee kun je een schijf van een andere speler uit het spel halen. Aan het einde volgt de puntentelling. Les Papattes is door het houten meeneemkrat met hengsel gemakkelijk mee te nemen en daarom kan het overal gespeeld worden. Je kunt het het beste spelen op zand of gras.

Wat vinden wij van het spel?

Les Papattes is een schitterend houten spel met materiaal van goede kwaliteit. Je kunt zo beginnen. want je hoeft alleen maar de ‘rivier’ (het touw) neer te leggen en je kunt aan de slag. Ook de spelregels zijn goed te snappen. Onze kinderen (7 en 5) kunnen het prima zelf spelen, alleen met de puntentelling hebben ze hulp nodig. Het is een leuk spel om samen buiten te doen en ook nog eens goed voor de oog/handcoördinatie.

Speelgoed van het jaar

En het spel is dus ook de winnaar van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar en maakt nog kans op de publieksprijs daarvan! Stemmen kan tot 28 oktober 2022. Winnaars van de Publieksprijzen worden bekendgemaakt op 8 november.

Meer buitenspelen? Lees hier onze review van Mölkky.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.