Spellen en Puzzels Trends

Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2019

Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2019 29 september 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Nominaties Nederlandse spellenprijs 2019

Wisten jullie dat op de vooravond van het Spellenspektakel de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs bekend worden gemaakt? Dit valt helemaal met elkaar samen. Nog nooit van het Spellenspektakel of de Spellenprijs gehoord? We vertellen jullie vandaag meer over de Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2019!

Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2019

Elk jaar kijkt een onafhankelijke vakjury naar de beste gezelschapsspellen van dat jaar. In dit geval vertellen we jullie dus graag meer over de Nomintaties Nederlandse Spellenprijs 2019.

Categorie familiespellen

In de categorie Nederlandse Spellenprijs 2019 familiespellen zijn genomineerd Clever, De Kwakzalvers van Kakelenburg en Welcome to.

Clever dobbelspel

Het Clever dobbelspel is een tactisch spel voor het hele gezien. Dobbel en vul de geworpen dobbelstenen in de bijbehorende categorie in. Het dobbelspel heeft naast deze nominatie ook nog eens de nominatie voor de verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar 2019’ op zak. Wij hebben het spel al mogen testen, lees hier onze ervaring met het Clever dobbelspel van 999 Games!

De Kwakzalvers

De Kwakzalvers van Kakelenburg van 999 Games draait om het brouwen van drankjes. Drankjes tegen zweetvoeten, de hik, liefdesverdriet of heimwee. Iedere kwakzalver kook hier zijn eigen soep, scoor de juiste ingrediënten maar pas op voor de knalerwten, deze laten je brouwsel ontploffen! Ook dit spel heeft ook een nominatie voor de verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar 2019‘ op zak.

Welcome To - Nederlandse Spellenprijs 2019

En tot slot het spel Welcome To van Jumping Turtle Games. Dit is een gooi-en-noteer jouw score spel, maar dan zonder dobbelstenen. Hierbij gaat het om kaartencombinaties van (huis)nummers. De nummers moeten altijd oplopend zijn (vergelijkbaar met het spel Qwixx).

De familiespellen zijn geschikt voor het grote publiek, waaronder kinderen vanaf 8 jaar oud.

Categorie expertspellen

In de categorie Nederlandse Spellenprijs 2019 expertspellen zijn genomineerd Gentes, Rovers van de Noordzee en Wingspan.

 Gentes

Het spel Gentes van Game Brewer is een beschavingsspel met innovatief timing mechanisme. De spelers nemen in dit spel de rol van oude stammen aan die zich proberen te ontwikkelen door monumenten te bouwen en nieuwe steden in de Middellandse zee te koloniseren of op te richten.

Rovers van de Noordzee - Nederlandse Spellenprijs 2019

Rovers van de Noordzee is een spel van White Goblin Games. Dit spel speelt zich af in het tijdperk van de Vikingen. De spelers zijn krijgers die indruk proberen te maken op de hoofdman door nederzettingen te overvallen. Ook dit spel hebben wij al eens moge testen! Lees hier onze ervaring met het spel Rovers van de Noordzee.

Wingspan

En de laatste nominatie in de categorie expertspellen is voor Wingspan. Ook dit is een spel van 999 Games en ook dit spel heeft ook een nominatie voor de verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar 2019’ op zak. Dit spelt draait om vogels. Creëer jij de beste leefomstandigheden voor de vogels in het opvangcentrum?

De expertspellen zijn geschikt voor spelers met wat meer speelervaring.

Bekendmaking van de winnaars

De vakjury komt in oktober bijeen om de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2019 in beide categorieën te bepalen. Deze winnaars zullen bekend worden gemaakt om de vooravond (8 november 2019) van het Spellenspektakel 2019! Het Spellenspektakel is de grootste spellenbeurs van de Benelux en vindt plaats op 9 en 10 november 2019 in de Jaarbeurs Utrecht.

Over de Nederlandse Spellenprijs

De Nederlandse Spellenprijs is sinds 2001 de kwaliteitsprijs voor in Nederland uitgegeven gezelschapsspellen. De Spellenprijs is met name bedoeld om jullie te informeren en een keurmerk uit te reiken. Zo geeft de Spellenprijs een handvat bij de aankoop van gezelschapsspellen. De jury bestaat uit tien onafhankelijke spellenkenners, waaronder winkeliers van speciaalzaken, recensenten, organisatoren van spelevenementen en leden van spelverenigingen.

Hebben jullie al één van de genomineerden spellen van de Nederlandse Spellenprijs 2019 in huis?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.