Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar

My Fantastic Ranch | Eenhoorns en draken op de boerderij!

My Fantastic Ranch | Eenhoorns en draken op de boerderij! 17 januari 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

My Fantastic Ranch

De ranch van jouw dromen bouwen, dat kun je in My Fantastic Ranch. Ontwerp hier jouw eigen boerderij. Niet met standaard dieren, maar met eenhoorns en draken! Hoe leuk is dat? Wij kregen het spel toegestuurd voor de Nintendo Switch en vandaag lees je onze review. Of liever gezegd de review van Jasmijn (5) want ik kreeg niet echt de kans om in de buurt van het spel te komen 😉

My Fantastic Ranch

In het spel ontwerp en onderhoud je dus jouw eigen ranch. Je komt terecht in een betoverende wereld vol met prinsen, prinsessen, draken en eenhoorns. Er zijn vier verschillende soorten eenhoorns en draken met een uniek ontwerp om te temmen. Naarmate het spel vordert wordt jouw ranch natuurlijk steeds groter. Zo krijg je meer grondstoffen bijvoorbeeld. Je kunt het spel op twee manieren spelen; de normale modus en de droom-modus. Hierbij zijn er geen beperkingen!

In totaal kun je 24 gebouwen vrijspelen in My Fantastic Ranch. Je kunt jouw ranch zo inrichten als je wilt. Plaats hekken, fonteinen en andere decoraties. Het is de bedoeling dat je de dieren verzorgt en traint. Ook zijn er vijf soorten lessen die studenten en hun favoriete rijdier kunnen volgen:

  • Paardrijden
  • Vliegen
  • Acrobatiek
  • Schietoefeningen
  • Festival

Het idee achter de game is dat kinderen op jonge leeftijd al kennismaken met managementgames. Maar dan dus gecombineerd met een droomwereld! Oh ja, en de tekst is allemaal in het Nederlands!

Wat vinden wij van het spel?

Jasmijn is 5 en vindt het spel helemaal fantastisch. Ik hoor niet anders dan dat ze weer een ander verblijf aan het bouwen is voor haar beestjes of een eenhoorn aan het verzorgen is. Het spel is mooi en kleurrijk en erg toegankelijk. Jasmijn heeft er erg veel plezier mee, soms is een draakje boos en dan begint ze tegen de Switch te praten om het te kalmeren (A werkt overigens ook daarvoor hoor ;-)) In het spel is meer dan genoeg te doen, zeker voor een (jong) kind. Al met al is My Fantastic Ranch een zeer geslaagde game die hier geregeld gespeeld wordt!

Lees hier onze tips voor de leukste Nintendo Switch games voor kinderen.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.