Boeken, School en Vrije tijd

Dit boek won het dagenlang van de iPad: “Mijn superslimme ik”

Dit boek won het dagenlang van de iPad: “Mijn superslimme ik” 13 oktober 2020Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Ik stond met mijn mond vol tanden! Ik haalde Vayèn op van de BSO en toen ze de auto instapte was de eerste vraag niet: “Mam, mag ik thuis op de iPad”, maar “Mam, mag ik thuis alsjeblieft verder lezen in mijn boek?” Je begrijpt dat ik dus groot fan ben van het boek ‘Mijn superslimme ik‘ van schrijfster Jo Simmons. Ik merk dat sinds Vayèn zelf kan lezen, de motivatie om een boek te pakken niet zo hoog is. Liever speelt ze Roblox, maar dit boek ging werkelijk overal mee naar toe. Ze liep zelfs al lezend de trap op en op een gegeven moment betrapte ik haar zelfs al 06:00 ‘s ochtends met het boek in bed aan.

Waar gaat Mijn superslimme ik over?

Het boek draait om Cornelis. Een jonge uitvinder. Hij wordt vergeten thuis, want alles draait om zijn superslimme zus; Minerva. Op een gegeven moment denk Cornelis dat als hij net zo slim zou zijn als zijn zus, zijn ouders hem misschien eindelijk meer aandacht geven. Daarom gaat hij meedoen aan Junior Mega Brein. Een populaire kennisquiz voor geniale wonderkinderen. Hij is vastbesloten om te winnen. Alleen is er één klein probleem. Hij is helemaal geen geniaal wonderkind. Gelukkig heeft zijn zus Minerva al talloze kenniscompetities gewonnen. Cornelis hoeft dus alleen maar haar brein te stelen. Hoe moeilijk kan dat nou zijn?

Waarom zo leuk?

Ik heb Vayèn gevraagd waarom zij het boek zo leuk vond. Ten eerste vond ze het supergrappig. Cornelis doet allerlei ‘Extreem Belangrijke Experimenten & Uitvindingen’, waaronder een onderzoek naar teennagels en of die kunnen groeien als ze niet langer aan tenen vastzitten. Maar het boek heeft meer kleurrijke personages waaronder Cornelis Senior, de opa van Cornelis. Hij woont op een woonboot met zijn door kaas geobsedeerde papagaai en helpt Cornelis met zijn plan om het brein van zijn zus te stelen. Daarnaast was het ook spannend volgens Vayèn. Uiteindelijk doet Cornelis mee aan de kennisquiz. Lukt het hem om te winnen?

Zelf valt mij aan het boek op dat stukken tekst worden afgewisseld met leuke tekeningen. Daarnaast worden er geen ingewikkelde woorden gebruikt, dat maakt het prettig lezen. Ook de voorkant van het boek spreekt aan met felle kleuren en leuke plaatjes. ‘Mijn superslimme ik!’ is in september op de Nederlandse markt uitgebracht. Schrijfster Jo Simmons schreef eerder ‘Broer te ruil’, en werd daarmee wereldwijd bekend. Daarnaast heeft ze ook nog “Mijn verjaardag gaat niet door!’, geschreven. Ik heb beide boeken in ieder geval op de verlanglijst staan.

Waar ik in ieder geval superblij mee ben, is dat Vayèn door dit boek super enthousiast is geworden over lezen. Ze vroeg direct hierna of ze weer een boek mocht lezen. Nu lezen we ‘s avonds voor het slapengaan samen. Zij in haar boek, ik in het mijne!

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.