Reviews Speelgoed van het Jaar 2020 Speelgoed verkiezingen Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Spellen en Puzzels Verlopen winacties

Louis Liaan, gaan met die banaan!

Louis Liaan, gaan met die banaan! 11 oktober 202013 Comments

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

Mijn 4-jarige zoontje speelt eigenlijk alleen maar met auto’s. Het was ongeveer het eerste woordje dat hij zei en toen hij twee was benoemde hij elk merk dat voorbij kwam rijden. Je begrijpt het: alles is auto. Toch merk ik de laatste tijd steeds vaker dat hij ook best te porren is voor spelletjes. En wat is er nou leuker dan een orang-oetan die je mag volhangen met fruit en diertjes en die dan soms ook nog eens alles wegschiet? We snappen wel dat Louis Liaan van Megableu is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020!

Hoe werkt het?

Het begint eigenlijk al heel grappig. De speler die vijf keer heel snel achter elkaar ‘Louis Liaan’ kan zeggen zonder zich te verspreken, mag beginnen. Bij gelijkspel mag de jongste speler eerst.

Het is de bedoeling dat je met een dobbelsteen gooit. Daarop is te zien welk stuk fruit of welk diertje je aan de orang-oetan moet hangen. De ster op de dobbelsteen betekent dat je zelf iets mag kiezen. Na je beurt is het aan de volgende om voorzichtig iets aan Louis te hangen (en niet aan de Liaan!). De speler die erin is geslaagd om als laatste een oerwoudvriendje of stuk fruit aan de aap te hangen zonder hem te laten springen, is de winnaar!

Wat vond de kleuter ervan?

Je ziet het al een beetje aan zijn guitige gezicht hierboven op de foto: hij vond het super leuk! De spanning of de aap gaat springen is echt grappig.

Het spel is makkelijk uit te leggen, vrolijk en leuk vormgegeven en als alle voorwerpen in de lucht vliegen is dat natuurlijk een groot succes. Uiteraard wordt dit ook vaak expres gedaan haha!

Voor de ouderen onder ons: eigenlijk is dit spel een beetje Ezeltje Strekje van vroeger. Alleen dan in een nieuw en hipper jasje gestoken!

Meer spellen? Ken je De Reuzendans al?

Hanna is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en is gek op bordspellen. Verliezen vindt ze lastig. ?

13 comments

  1. Wat een geweldig leuk spel is dit, echt super leuk om samen met de kleinkinderen te gaan spelen. Dolle pret gaan wij beleven met Louis Liaan, gaan met die banaan!

  2. Mijn dochtertje is dol op spelletjes, Ze kan nog niet aan alles meedoen, maar dit spel kan ze wel. Het ziet er leuk en niet zo standaard uit. We gaan de uitdaging graag aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.