Games en Elektronica

Mijn 5 all time favoriete games

Mijn 5 all time favoriete games 28 april 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Gamen, ik ben er gek op. Eigenlijk gewoon überhaupt op spelletjes. Bordspellen, kaartspellen, noem maar op. Ook games op de PC, XBOX 360 (ik heb helaas geen hippere console) of tablet speel ik graag. In de loop der jaren heb ik dan ook flink wat tijd gespendeerd aan gamen. Vandaag deel ik mijn 5 all time favoriete games met jullie.

World of Warcraft

Dit spel speel ik al 12 jaar! Jeetje wat een tijd eigenlijk. Wel met veel tussenpozen, soms speel ik ruim een jaar of een paar maanden niet, maar ik kom altijd weer terug bij dit spel. Mede omdat het nooit echt af is, je hebt het nooit uitgespeeld en er verschijnen natuurlijk om de zoveel tijd nieuwe uitbreidingen voor! Uiteraard heb ik niet meer de tijd om zoveel te gamen als ik deed toen ik nog alleen was (en dat is maar goed ook), maar soms kan ik er echt van genieten om even een uurtje lekker World of Warcraft te spelen. Het is echt een prachtig, zeer uitgebreid spel en er is voor ieder wat wils. Zo leuk!

Theme hospital

Dit is echt jeugdsentiment voor me. Ik heb dit zooooooooo vaak gespeeld. Al die rare ziektes die voorbij kwamen en waar je dan behandelkamers voor moest bouwen. Ook moest je geschikt personeel zoeken. Als er nieuws was, kreeg je een fax (ja, zo oud is dat spel al) en ik had altijd een cheatcode voor die faxmachine waardoor ik oneindig veel geld had. En zo bouwde ik een gigantisch hospitaal. Oh wat vond ik het leuk! Dit spel is trouwens al uit 1997. Jeetje, ik word oud.

Rollercoaster Tycoon

Nog meer jeugdsentiment! Rollercoaster Tycoon vond ik helemaal fantastisch. Wat heb ik veel tijd gespendeerd aan het bouwen van een mooi succesvol pretpark. Ik kan die muziekjes uit het spel nog zo voor me halen. Rollercoaster Tycoon is uit 1999 dus ook uit mijn tienerjaren. Ik vond trouwens alleen die oude Rollercoaster Tycoon leuk die gewoon lelijke graphics had enzo. Later kwam er een soort moderne versie en die vond ik niet meer leuk.

Mario Kart

Ach Mario Kart. Ik wilde altijd racen met Toad. Ik heb Mario Kart op verschillende consoles van Nintento gespeeld en telkens als ik een nieuwe spelcomputer had, dan wilde ik altijd als eerste Mario Kart hebben. Uiteraard was het een uitdaging om steeds meer werelden en poppetjes te unlocken en daar heb ik dan ook flink wat tijd ingestoken.

Streetfighter

Ik ben gek op vechtspellen, maar Streetfighter is toch echt de leukste van allemaal! Ik heb dit jaren gespeeld, eerst op de Super Nintento en later op de XBOX en XBOX 360. Ik kocht zelfs spellen uit Amerika zodat ik met meer poppetjes kon vechten haha. Overigens heb ik samen met een vriendin op vakanties ook heel wat tijd gespendeerd in speelhallen waar je van die speelmachines had waar je ook Streetfigher op kon spelen tegen een kleine betaling. Wat hebben we een lol gehad samen!

Ander spel waar ik veel tijd aan heb besteed is trouwens Command & Conquer. Heerlijk spel ook! Daarnaast speel ik nog wel eens Hay Day.

Hou jij ook van gamen? Wat is jouw favoriete spel?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.