Buitenspeelgoed Reviews

Review | Gonher Paper Shooter

Review | Gonher Paper Shooter 27 april 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Paper Shooter

Met de Gonher Paper Shooter is binnen zitten verleden tijd! Met deze stoere papierschieter spelen de kinderen voortaan lekker buiten. Geen online schietspelletjes zoals Fortnite meer, maar gewoon buiten in real-life. Wij mochten de Gonher Paper Shooter testen en vertellen er meer over!

Wat kan de Gonher Paper Shooter?

De naam van dit speelgoed zegt het al, het is een Paper Shooter. Oftewel een papierschieter. Je kent wellicht de Nerf pistolen waarbij je met (rubberen) pijltjes schiet, maar in dit geval schiet je met wc-papier! Mocht je nu denken wc-papier? Jazeker! Je maakt de ‘kogeltjes’ voor dit pistool eenvoudig zelf met wc-papier.

De inhoud

De Gonher Paper Shooter is een vrij groot pistool dat wordt geleverd met 10 hulzen, kogeltjes, een klein bakje waarmee je de munitie (papieren kogeltjes) kunt maken en de houder van de kogels.

De Inhoud

Hoe werkt het?

Bij de Gonher Paper Shooter worden al een aantal kogeltjes geleverd, dus je kunt eigenlijk zo aan de slag. Maar wat wij hier hebben gemerkt is dat het zelf maken van de kogeltjes toch wel echt ook heel leuk is!

Gonher Paper Shooter

Dit begint namelijk met het nat maken van wc-papier om hier vervolgens kogeltjes van te maken. Doop een stuk wc-papier in een bakje water of houdt het onder de kraan. Maak er vervolgens kleine propjes van die in het doosje passen waarin de kogeltjes worden gemaakt.

Papierpropjesmaker

Je kunt er voor kiezen een aantal kogeltjes te maken of je vult het hele bakje voor 20 kogeltjes. Heb je alle gaatjes gevuld met papierpropjes? Dan doe je de deksel erop en deze haal je er ook weer af. Nu druk je die deksel nog een keer aan de onder kant op het bakje en je bent klaar.

Gonher Paper Shooter

Vervolgens stop je de zelfgemaakte papieren kogeltjes in de hulzen die bij de papierschieter zijn geleverd. De Gonher Paper Shooter moet vervolgens gevuld worden met de klaargemaakte munitie.

Vullen met munitie

De kogels schuif je één voor één in de houder. Ze passen er precies allemaal in. Vervolgens bevestig je de houder aan het pistool en je bent klaar om te beginnen!

Papierschieter

Vervolgens trek je bovenop de hendel naar achteren en schiet je het propje weg! Heb je een papieren kogeltje geschoten? Trek dan wederom de hendel naar achteren en de lege huls valt uit de papierschieter!

Gonher Paper Shooter

En wat maakt de Gonher Paper Shooter dan zo leuk? De natte klevende wc-papier propjes! Je kunt schieten met opgedroogde kogeltjes, maar onze kinderen vonden het veel leuker om te schieten met natte propjes.

Ook leuk: Tornadotubez – de starter & combat set

Onze ervaring met de Gonher Paper Shooter

De papierschieter is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Wat dus betekent dat dit ook uitermate geschikt is voor volwassenen, aldus manlief. Voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar is de Gonher Paper Shooter dan ook prima te hanteren. Voor kleinere kinderen, waaronder onze 6-jarige is het wel een groot ding.

Paper Shooter

Het maken van de kogeltjes en het vullen van de hulzen is goed te doen. De hulzen plaatsen in de houder gaat ook prima, maar het schieten gaat niet altijd even makkelijk. Bij het trekken aan de hendel komt het voor dat er soms twee kogeltjes loskomen in plaats van één. De kogels zitten dan vast en het schieten gaat niet. Heb je eenmaal de juiste slag te pakken dan gaat het goed, maar voor kleinere kinderen is het soms wat lastiger! Maar wij kunnen niet anders zeggen dan dat onze 6-jarige gek is op het schieten met papieren kogeltjes. Hij beleeft aan het schieten net zoveel plezier als aan het maken van de kogeltjes. En de andere kinderen op de camping hebben ook hard gelachen om de vieze papierpropjes!

Al nieuwsgierig naar de Gonher Paper Shooter? Bekijk hier onder nog eens rustig hoe de papierschieter werkt!

Wist je dat het merk Gonher ook de ouderwetse klappertjespistolen verkoopt? Hoe leuk is dat!

Gonher Paper Shooter

€28,99
8.7

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

9.0/10

Prijs

8.0/10

Pros

  • Schieten met (natte) wc-papier kogeltjes

Cons

  • Soms lastig te bedienen

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.