Informatief & Tips Knutselen en Educatief

Koninklijke Jumbo doneert educatieve spellen aan het Jeugdeducatiefonds

Koninklijke Jumbo doneert educatieve spellen aan het Jeugdeducatiefonds 17 april 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Jeugdeducatiefonds

Nu door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus kinderen niet naar school kunnen, zijn ouders massaal op zoek naar tips en leuke lesmaterialen om de dag op een gezellige en leerzame manier door te brengen. Er wordt online maar liefst zes keer zo vaak gezocht naar educatief speelgoed. Koninklijke Jumbo draait een recordomzet in deze categorie.

Ik leer

Jumbo’s educatieve speelgoedlijn Ik Leer, waarbij jonge kinderen spelenderwijs leren schrijven, lezen en rekenen, is ongekend populair. Jumbo wil dit succes delen met kinderen waar thuis geen ruimte is om dergelijke spellen te kopen en die het nu extra zwaar hebben. Daarom doneert Koninklijke Jumbo 4.000 Ik Leer spellen aan het Jeugdeducatiefonds. Dat fonds verspreidt deze via basisscholen onder gezinnen die het goed kunnen gebruiken.

‘Spellen zeer welkom’

Eerder deze week werden de spellen belangeloos door Seacon Logistics geleverd en in ontvangst genomen door het Jeugdeducatiefonds. Directeur Hans Spekman noemt de spellen zeer welkom: “We zien in het hele land veel kinderen uit financieel niet draagkrachtige gezinnen die achterop dreigen te raken doordat ze nu niet naar school kunnen. We verspreiden de spellen via de scholen waarmee we samenwerken. De meesters en juffen weten namelijk precies welke kinderen ze nodig hebben.”

“Wij zijn erg blij met onze goede verkoopcijfers in deze moeilijke tijd, tegelijkertijd zijn we ons ook zeer zeker bewust van het feit dat niet iedereen het makkelijk heeft. Door de donatie van Ik Leer spellen hopen wij een aantal gezinnen een hart onder de riem te steken en kinderen, juist in deze roerige tijden, plezier te laten beleven aan leren schrijven en rekenen”, aldus Jesse Pijpers, Regional Marketing Manager Benelux JumboDiset Group.

Over het Jeugdeducatiefonds

Armoede kan ertoe leiden dat er stress en zorgen in het gezin zijn. Daarnaast dat er weinig aandacht voor school is, dat er geen geld is om uitstapjes te maken en dat er geen geld is voor bijvoorbeeld bijles. Deze factoren maken dat armoede vaak leidt tot een lagere opleiding. Het Jeugdeducatiefonds wil dat alle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken; óók de kinderen die opgroeien vanuit achterstandsituaties.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.