Knutselen en Educatief Reviews Speelgoed van het Jaar 2020 Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Verlopen winacties

Ik Leer Symmetrie | Ontwikkel ruimtelijk inzicht

Ik Leer Symmetrie | Ontwikkel ruimtelijk inzicht 8 september 202020 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Ik Leer Symmetrie

Wij zijn thuis erg enthousiast over de ‘Ik leer’ lijn van Jumbo. Ik Leer Symmetrie is daar onderdeel van en is bedoeld om kinderen spelenderwijs uit te leggen wat symmetrie is. Het is genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 en wij mochten het testen!

Ik Leer Symmetrie

Zoals gezegd maakt dit onderdeel uit van een zeer educatieve lijn van Jumbo. Zo zijn er ook de versies Ik Leer Lezen of Ik Leer Rekenen. Met Ik Leer Symmetrie is het de bedoeling dat kinderen spelenderwijs ontdekken hoe een spiegel werkt, leren ze de basisprincipes van symmetrie en leren ze figuren en kleuren te herkennen. En dat alles in de welbekende koffertjes van Jumbo!

Ik Leer Symmetrie

Ik Leer Symmetrie is geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Er zijn vier verschillende niveaus waarop gespeeld kan worden. Op kaarten staan afbeeldingen die nagemaakt moeten worden. Dit doe je door vormpjes op de juist manier neer te leggen. Als je dit voor de spiegel doet, zie je het volledige figuur verschijnen. De oplossing staat aan de achterzijde van de kaart, zodat kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren. Het spel bevat 40 kaarten met opdrachten.

Ik Leer Symmetrie

Speelgoed van het Jaar

Ik Leer Symmetrie is ook genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar in de categorie 4-5 jaar. En de stembussen gaan daarvoor 9 september open.

Zeer educatief speelgoed waarmee ruimtelijk inzicht wordt geleerd. De spiegels geven een extra dimensie waardoor het leuk en spannend wordt. Te spelen op verschillende niveaus. Makkelijk op te ruimen en mee te nemen. Uit dezelfde reeks als o.a. ‘Ik Leer Schrijven’ en ‘Ik Leer Coderen’. Goede prijs/kwaliteit verhouding. (Jury Verkiezing Speelgoed van het Jaar)

Ik Leer Symmetrie

Wat vinden wij van het spel?

Zoals gezegd zijn wij al fan van de ‘Ik Leer’ lijn. We hebben thuis ‘Ik Leer Lezen’ en ‘Ik Leer Alles Over Dieren’. Ons zoontje is 5 dus oud genoeg voor deze set. We gingen dan ook vol goede moed aan de slag. Eigenlijk snapte hij het na één keer uitleggen al precies. Hij kan opdrachten van niveau 1 en 2 maken. Vanaf 3 wordt het wat lastiger voor hem. Echt leuk dat hij er jarenlang plezier van kan hebben, omdat er meerdere niveaus zijn.

Ik Leer Symmetrie

Je kunt de spiegel(s) op twee manieren neerzetten. Voor de simpelere niveaus zet je één spiegel horizontaal neer. Voor niveau 4 gebruik je twee spiegels die je in een punt neerzet. Dat ziet er dan zo uit zoals op de foto boven. Voor Spencers leeftijd is één spiegel meer dan genoeg. Dan krijg je het effect dat je beneden op de foto ziet.

Ik Leer Symmetrie

Wat ik ook heel erg leuk vind, is dat het kinderen de kans geeft zelf ook dingen te bedenken. Je kunt uiteraard de opdrachten doen – en die zijn hartstikke leuk -, maar je kunt ook kinderen zelf hun gang laten gaan. Zo maakte Spencer onderstaand ‘monster’.

Ik Leer Symmetrie

Wat ons betreft is de nominatie voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar voor Ik Leer Symmetrie dan ook geheel terecht!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

20 comments

  1. Dat is nog eens een fijne tip. Of Sint nu wel of niet ergens komt. Dit staat voor mijn kleuters met stip op 1??? op het verlanglijstje.

  2. Het ziet er erg leuk uit! Hier gaat mijn dochtertje vast graag mee aan de slag, en haar grote broer wil vast wel helpen als dat nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.