Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels Trends

Operatie Clavem – Haal je innerlijke detective naar boven!

Operatie Clavem – Haal je innerlijke detective naar boven! 8 september 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Operatie Clavem - Escape Room voor thuis

Ben je gek op Escape Rooms en wil je dezelfde ervaring in huis halen? Dit kan met het dossier Operatie Clavem. Mission Room bracht eerder al een escape room voor thuis uit met de naam Operatie Castellum en dit nieuwste dossier is de opvolger. Wij mochten het testen, lees je mee?

Escape room voor thuis: Operatie Clavem

Een escape room spel voor thuis dus! Tijdens operatie Clavem draait het allemaal om het vinden van een drugsdealer. Er zijn aanhoudingen gedaan tijdens een grote drugsdeal, maar waar kwam de drugs vandaan? Wie importeerde dit Nederland in? Dit is er uitgezocht moet worden. Wij gingen aan de slag en nemen jullie mee in onze zoektocht!

De inhoud

Operatie Clavem is volledig digitaal te spelen, maar als je het fijner vindt kan je ook gaan voor de fysieke versie. Hierbij krijg je het dossier thuisgestuurd. Dit escape spel voor thuis bevat een politiedossier. In dit dossier is bewijsmateriaal te vinden, een notitieblokje, een kaart van Den Haag handleidingen voor de te gebruiken politiesystemen en verschillende persoonsdossiers.

Operatie Clavem - De inhoud

Naast deze items heb je ook een laptop of computer nodig om het politiesysteem te kunnen gebruiken. En een mobiele telefoon met de Telegram app behoort tot de benodigdheden!

Hoe werkt Operatie Clavem?

Om het onderzoek te starten is het van belang dat je begint met het inloggen in de Police Mission Room, waar je voor Operatie Clavem bijvoorbeeld telefoon taps kan aanvragen! Verder heb je de app Telegram nodig op je telefoon. Deze download je eenvoudig via de Google Play Store of App Store. Als je de app gedownload hebt is het even zoeken naar @Clavembot.

Telegram app

Om de Telegram App te gebruiken of om in te loggen in de Police Mission Room heb je een code nodig. Bij de fysieke versie zit deze in het dossier, even een laagje wegkrassen en je hebt de juiste gegevens om te starten!

Escape Room voor thuis

Aan de slag met operatie Clavem

Als je alles klaar hebt staan kan je aan de slag! En dit begint natuurlijk met het vooronderzoek, wie zijn de personen die drugs probeerden te kopen? En welke informatie hebben zij om dit onderzoek voort te zetten. In de Telegram app wordt je op weg geholpen, maar uiteraard tot zekere hoogte. Het is aan jou om het onderzoek in juiste banen te leiden.

Wat moet je dan doen?

Goede vraag! En wij gaan het uiteraard niet voorzeggen, maar je krijgt te maken met puzzels, aanwijzingen op papier maar je moet ook online aan de slag waarbij websites en Facebook-profielen moeten worden gebruikt.

Police Mission Room

Loop je even vast? Geen probleem, dat kan gebeuren. Als je in de Telegram app @Clavem_bot_help op zoekt kan je hulp vragen aan andere onderzoeksexperts. De bot zegt niks voor, helpt je via bepaalde vragen verder om de drugscrimineel te vinden!

Operatie Clavem, onze ervaring

Wij hebben Operatie Clavem al mogen ervaren en gaan natuurlijk niks verklappen. Maar wij zijn fan! Sowieso zijn wij groot fans van escape rooms. Eerlijk is eerlijk, thuis is dit toch een hele ervaring, maar niet minder leuk. Door het gebruik van echte websites en Facebook-profielen lijkt het net alsof je echte personen aan het onderzoeken bent.

Een verhoor

Operatie Clavem wordt ook ondersteund door online beeldmateriaal van bijvoorbeeld een verhoor. En als je even vastloopt kun je hints vragen. Die hints worden op een hele fijne manier gegeven, zonder dat er direct iets wordt voorgezegd. Dit speelt heel prettig! Gedurende het hele spel blijft het een verrassing wat je nodig hebt en hoe je verder komt.

Operatie Clavem - Escape Room voor thuis

Dit escape spel voor thuis is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en je kunt het met 2 spelers spelen. Houd wel rekening met een langere speeltijd dan in een echte escape room. Met Operatie Clavem ben je zeker enkele uren zoet! En mocht je bij de ontvangst van de fysieke variant denken, is dit alles? De uiteindelijke beleving maakt de verkoopprijs dubbel en dwars waard! Je bestelt Operatie Clavem hier!

Hebben jullie al eens thuis een escape room spel gespeeld?

Benieuwd welke Escape Room spellen er nog meer zijn? Je vindt ze hier!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.