Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Puzzel mee met Hubelino Tangram

Puzzel mee met Hubelino Tangram 31 mei 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Hubelino Tangram - Educatief spel

Je hebt er al meerdere producten van voorbij zien komen: Hubelino! Naast de bekende Hubelino knikkerbaan voor DUPLO hebben we al eens geschreven over de Hubelino Pi knikkerbaan, maar ook de educatieve spellen van Hubelino krijgen hier vaak de aandacht. Dit keer is het de beurt aan Hubelino Tangram!

Hubelino, wat is het?

Terug naar het begin, want misschien is het merk Hubelino je nog wel helemaal onbekend. Hubelino is een Duits merk dat vooral bekend staat om de Hubelino knikkerbaan. Dit merk produceert pakketten waarmee kinderen een eigen knikkerbaan in elkaar kunnen zetten.

Hubelino vs Hubelino Pi
Links de bekende Hubelino baan die met DUPLO gecombineerd kan worden. Rechts de variant die met LEGO gecombineerd kan worden.

Naast de knikkerbanen heeft Hubelino verschillende educatieve spellen, waaronder Hubelino leren rekenen doe je zo (lees onze review) en Hubelino regenboogdomino (lees onze review). Maar nu door naar Hubelino Tangram. Ook dit educatieve spel mochten wij testen.

Hubelino Tangram

Tangram is een oud Aziatisch puzzelspel dat bestaat uit verschillende stukjes (de tans), die tezamen een vorm vormen. Met deze stukjes kan je allerlei figuren maken en dat is ook het doel van Hubelino Tangram.

Hubelino Tangram - Educatief spel

De inhoud

Hubelino Tangram wordt geleverd met een grondplaat en 35 blokken met verschillende tans erop. Wat meteen opvalt is dat de blokken te combineren zijn met DUPLO. Dus voor veel kinderen is het herkenbaar en er kan meteen gebouwd worden!

Hubelino Tangram

Hoe werkt het?

Fenna (bijna 6 jaar) wilde Hubelino Tangram wel testen. En na het openen van de doos begon ze meteen enthousiast te bouwen. Ze wist alleen nog niet helemaal wat de bedoeling was, maar dat had ze snel door toen we de handleiding open deden. In de handleiding staan een aantal bouw voorbeelden, dus je kunt meteen aan de slag. In eerste instantie vrij eenvoudig, je ziet bij de eerste opdrachten precies welke blokken je nodig hebt. Later wordt het moeilijk, je ziet niet meer welke blokken je moet gebruiken, zie de voorbeelden hieronder:

Moeilijke tangram

Hubelino Tangram, onze ervaring

Hubelino Tangram is een uitdagend spel voor jonge kinderen. De eerste opdrachten in het boekje zijn om gevoel te krijgen met de vormen op de blokjes. Hoe draai je de blokjes om de vorm goed te krijgen. Dit vond Fenna erg leuk om te doen! De moeilijkere opdrachten waren voor haar nog te lastig, maar dat maakt dit puzzelspel wel extra leuk! Ook oudere kinderen kunnen meedoen of je kan samen met je kindje aan de slag.

Is het een educatief spel? Jazeker! Kinderen moeten logisch nadenken, ontwikkelen hun motoriek door de blokken te bouwen en het vergt inzicht. Dus naast dat het gewoon een leuk puzzelspel is, is het ook heel leerzaam.

Hebben jullie Hubelino Tangram al eens geprobeerd?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.