Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Spellen en Puzzels

Hilariteit met Egeltje Plof

Hilariteit met Egeltje Plof 6 november 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Egeltje Plof

“Mama, wanneer gaan we weer Egeltje Plof spelen?” Sinds we dit spel hebben gekregen van Hasbro, is het ontzettend populair thuis. Onlangs zijn Spencer (4) en ik bij de presentatie van het nieuwe speelgoed van dit speelgoedmerk geweest. Daar stond ook Egeltje Plof. Spencer was er al gelijk erg enthousiast over en hij was dan ook erg blij dat we dit spel ook kregen!

Egeltje Plof

Egeltje Plof is zoals gezegd van Hasbro en wordt aangeraden voor kinderen van 4 jaar en ouder. Het is een actiespel met een groot verrassingselement. In de rug van de egels zitten negen stekels (een soort darts). Het is de bedoeling dat deze niet de lucht invliegen. Om de beurt gooi je met een dobbelsteen. Hierop staat hoe vaak je de neus van de egel naar beneden moet drukken. Soms 2 keer, soms hoef je niet te drukken. Elke keer dat de neus van het beestje wordt ingedrukt, is er een kans dat de darts de lucht invliegen.

Vliegen de stekels van Egeltje Plof de lucht in nadat jij gedrukt hebt? Dan ben je af. Zo ga je door tot er iemand over is gebleven bij wie de stekels nog nooit de lucht in zijn gesprongen.

Inhoud van de doos

  • Egel-spelunit
  • 9 darts
  • Dobbelsteen
  • Instructies
Egeltje Plof

Varianten op het spel

Er zijn verschillende varianten mogelijk. Je kunt ook degene laten winnen die juist als eerste de stekels de lucht in laat vliegen. Je kunt ook een variant op Egeltje Plof spelen met de verschillende darts. Deze hebben namelijk drie kleuren: roze, oranje en paars. Er is ook een variant waarbij je – nadat de darts de lucht in zijn – zoveel mogelijk pijltjes moet verzamelen. De verschillende kleuren staan voor een bepaald aantal punten.

Egeltje Plof

Wat vonden wij van Egeltje Plof?

Spencer (4) en Jasmijn (2) waren enthousiast toen mijn man en ik voordeden hoe je Egeltje Plof moest spelen. Er is natuurlijk ook maar weinig zo leuk als een spel waarbij alles door de woonkamer vliegt. Ondanks dat Jasmijn eigenlijk dus nog te jong is (ze wordt in februari drie jaar), snapte ze de spelregels en kon ze gewoon meedoen.

Egeltje Plof

Het spel wordt geregeld uit de kast gehaald hier en onze kids spelen het ook zonder ons. Ze blijven het heel erg leuk vinden en het verrassingselement zorgt elke keer weer voor hilariteit. Dit is echt een leuk spel om met jonge kinderen te spelen!

Op zoek naar een ander leuk spel voor jonge kinderen met een verrassingselement? Kennen jullie Barbecue Party al?

Egeltje Plof

20.99
8.7

Kwaliteit

9.0/10

Prijs

8.0/10

Speelplezier

9.0/10

Pros

  • Het verrassingselement blijft leuk
  • Jonge kinderen kunnen het zelfstandig spelen

Cons

  • Het spel duurt erg kort, dus relatief kort speelplezier

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.