Boeken, School en Vrije tijd Reviews Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Het zwammenboek | Alles over het fascinerende rijk van schimmels

Het zwammenboek | Alles over het fascinerende rijk van schimmels 4 januari 2023Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Het zwammenboek

Ons zoontje is net een spons. Hij wil van alles weten en stelt 100 vragen per dag. Alles om maar informatie tot zich te nemen. Nu heb ik natuurlijk lang niet altijd antwoord op al zijn vragen, ondanks dat Spencer (8) dan zegt: “Maar jij weet toch alles mama?” Ik antwoord hem dan dat niet mama, maar Google alles weet, maar dat weerhoudt hem er niet van om nog 100 vragen te stellen. Zo is hij ook gefascineerd door paddenstoelen. Als ik ergens niets van af weet is het dat wel, dus gelukkig is er hulp: Het zwammenboek.

Het zwammenboek

In dit boek kom je alles te weten over het fascinerende rijk van schimmels. Ontdek de grote verscheidenheid van zwammen: van de eetbare soorten die je terugvindt in de supermarkt tot de soorten die in medicijnen verwerkt worden. Dat klinkt al heel leerzaam toch? Het boek is vrij groot en heeft illustraties van Katie Scott. In het boek lees je echt van alles. Bijvoorbeeld dat de meeste schimmels een positief effect hebben op het ecosysteem waarin ze leven, maar ook dat er schadelijke schimmels zijn die landbouwgewassen aan kunnen vallen. Ook leer je hoe ze op een berg kunnen (over)leven en hoe dat zit met sneeuw. En ze worden dus ook gebruikt in medicijnen! En welke paddenstoelen zijn nou eigenlijk giftig en welke niet?

Wat vinden wij van het boek?

Het zwammenboek is een schitterend groot boek met enorme illustraties om alle informatie te ondersteunen. Het wordt aangeraden voor 9 jaar en ouder, maar ik vind dat echt nog te jong. Er staan enorm moeilijke woorden in, vooral Latijnse namen. Ik kan die zelf amper lezen, laat staan een 9-jarige. Als je daar een beetje omheen leest en het verhaal volgt, is het een schitterend boek met veel leuke en interessante informatie. Wat mij betreft is het nu een boek voor volwassenen. Ondanks dat vond Spencer het allemaal erg interessant. Het leidde weer tot 100 andere vragen. Nu heeft deze schrijfster nog Het dierenboek en Het plantenboek geschreven, dus wie weet wat we daar nog van opsteken!

Meer leren en lezen? Lees hier onze review van Hoe werkt een trein?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.